Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Човек непрекъснато обучава мозъка си, като създава връзки между невроните и така изгражда невронна мрежа. Тя работи като компютър и именно мислите са тези, които го активират. Ето защо мексиканецът Хосе Силва съветва: Внимавай с мислите, с думите, с делата.

Той проучил живота на гениите и забелязал, че те стигат до прозрения или по време на сън, или в медитативно състояние, когато са полусънени, наричано алфа-ниво на мозъка. Силва експериментира с децата си – първо хипноза, после отпускане. Установява, че в отпуснато състояние човек се свързва по друг начин със света. Така се появява методът “Силва”, чрез който човек се научава да се лекува, да преодолява лошите си навици и да решава проблеми от всякакъв характер чрез контрол на ума.

Методът се свежда до препрограмиране на ума. Почти всички болести и проблеми се дължат на неправилни програми, заложени в мозъка още в детството. Ако е програмиран да мисли негативно, човек се затваря в схема на провали, нещастия и лошо здраве. Ако иска да се излекува от нещо, той трябва да промени мислите и езика си. Това го препрограмира и подобрява живота му, казва Стоян Лаловски, инструктор по метода в България. Казва, че го практикува от 25 години и че той е променил живота му.

Само 5% от случаите на рак се дължат на наследственост, по-важно е влиянието на околната среда. Епигенетиката се занимава точно с това - как средата влияе на гените и кога разболява. Преди време се смяташе, че генната информация, получена от родителите, е статична. Сега е ясно, че едни или други гени могат да се включат и изключат, забавят или забързат в зависимост от стила на живот и средата. Това се отразява на здравословното състояние.

“Методът е подходящ

за всички възрасти

– имаме курсисти и на 9, и на 90, казва Лаловски. Една жена редовно посещаваше семинарите ни, но нищо не говореше. А обикновено хората споделят преживяванията си. След години я видях и разбрах, че е лекарка, че имала рак на щитовидната жлеза и се излекувала без операция с метода “Силва”.”

По света от 1966 г. насам този метод е помогнал на над 6 млн. души в 110 държави да постигнат контрол над съзнанието си и да подобрят здравето, живота, взаимоотношенията си, да постигнат благополучие. И всичко това - чрез положителни визуализации и утвърждения в състояние алфа. В него мозъчните вълни се забавят почти наполовина. Алфа е спокойното, естествено състояние преди заспиване или след събуждане. В него дясното мозъчно полукълбо работи за човека. Само в това състояние той може да регулира някои функции на своя мозък. Това е релаксация, но активна, когато подсъзнателните способности могат да се контролират. И човек преминава от външния свят в своя вътрешен, творчески свят. Често дори само влизането в алфа-нивото е достатъчно, за да настъпи подобрение в здравето и психиката. В това състояние тялото се лекува.

“Живеем в стрес, не достига време за отпускане, когато се отделят хормони, които успокояват тялото.

Натрупаният стрес кара клетките да живеят в режим на оцеляване, а не на развитие и деление и това води до оглупяване. Когато невроните не се развиват, не се създават нови връзки между тях, а старите се разрушават, започваш да забравяш, не можеш да спиш добре, обяснява Лаловски. Влошават се и отношенията с околните, интимният живот. Струва си човек да се научи бързо и навсякъде да може да се успокоява, като влиза в алфа-ниво – на улицата, прав, седнал, на работното място.”

Методът “Силва” помага по друг начин човек да вземе решение, да получи информация, до която не може да стигне по пътя на логиката. Важно е да се използват двете полукълба на мозъка. За логиката отговаря лявото и само с него не може да стане. Нужна е и интуитивна информация. Затова е важно човек да действа на алфа-честотата на мозъка, без да заспива. Нещо, което се постига с упражнения.