Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на източната тангента на Софийския околовръстен път. Кадър:Видео
Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на източната тангента на Софийския околовръстен път. Кадър:Видео

Историята се повтаря, защото само преди две години, когато г-жа Нинова и БСП бяха мандатоносител, ГЕРБ излезе от парламента. Тогава дойде Мартин Шулц и ми каза: „Бойко, няма нищо по- лошо от политиката на празния стол. Ние като социалисти считаме, че е редно да се върнеш в парламента, защото сте прогнозируема, европейска партия, член на ЕНП и това не е правилно“. Това беше един петък и в сряда върнах партията в парламента. Това, което те правят, ние го правехме преди две години. Разбира се, не е приятно, защото се използват всякакви похвати да се създава напрежение.

И затова и не отидох. Защото трябваше пак да повтарям, че проф. Христов казал каквото казал, за да не го повтаря. Те да напомнят друго и това не е продуктивно. Показваме какво правим, има толкова напредък в България, който всички отчитат и в охраната на външните граници, и във всяко едно отношение. Мнението ми е, че въпреки провокациите, председателят на парламента Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите и той. Аз затова избягвам да ходя, защото човек трябва да има здрави нерви, за да издържи на такива обиди.

Повдигайте обвинения, нека всеки носи отговорност. Сегашните сделки, които са в давност и всеки сигнал внесен от БСП се проверява. Не ви отива да ни давате оценка, има кой да ни я даде. Винаги сме били демократични и сме били упреквани, че при неодобрение от обществото даваме оставка и отиваме на избори. Хората ни избират. Аз уважавам избирателите и на БСП, и на ДПС, и на всички останали. БСП трябва да се върне в парламента.

Предложихме давността да отпадне и това не е в приватизационните сделки, защото не е насочено нито срещу фирмите, нито срещу хората, а срещу длъжностните лица, срещу които прокуратурата не може да продължи да работи, защото е изтекла давността по дадената приватизационна сделка. Не виждам никаква насоченост срещу никого в тази посока. Някой се припозна, че това едва ли не е срещу него и почна да подхвърля „ама Цветелина Бориславова“. Проверявайте всички. Неслучайно вчера приехме на г-н Вигенин предложенията. Аз не съм монах, през живота ми съм имал жени. Само вие предполагам сте с по един, докато аз не съм светец в това отношение. Трябва ли всяка жена, която е минала през моя живот, след това да я веят като байрак и да обясняват, че трябва да я проверяват.

Това е било преди 6-7-8-9 години и аз даже се притеснявам за някои свои съученички, защото се знае, че тогава сме били близки. Не ги знам и къде са сега, но почвам да се притеснявам. Ако почнем да вървим кой с кого е бил и да му проверяваме живота в момента, звучи.

Искаме просто там, където следприватизиационният контрол е спрял или не е извършен, ако има някъде сделки, където е трябвало да се изплащат пари и не са изплатени, поради една или друга проява на длъжностно лице, ами да му се повдигне обвинение и да си носи отговорност. Къде е лошото и срещу кого е насочено? Сегашните сделки, които са си в давност, всеки сигнал, който е изпратил БСП в прокуратурата, се разглежда и проверява. Не мога да разбера защо е тази истерия или кой знае какво сме предложили. Напротив, всеки, който се е облажил, да си понесе отговорност. Като гледам „експертите“, които се показаха от Софиянски нататък, всички питат защо го правим. Защото някак си не ви отива да ни давате оценка на нас. Имаме кой да ни дава.

Ако не подкрепим закона на ДПС за КТБ, ще излезе, че ние когато сме били опозиция, имаме нещо общо с този грабеж. Както каза г-н Софиянски вчера през 96 г. 8 банки са паднали като КТБ, няма ли да си говорим за това?