Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Едно време нарекоха болница на функционерката на Коминтерна Тина Киркова. Не заради някакви особени заслуги към медицината, а по политически причини. След това нарекоха друга болница на името на Мара Малеева-Живкова. Отново по политически причини. Не си спомням дали на името на Петър Коларов беше наречена градската болница на бул. "Патриарх Евтимий", но имаше сложен балереф. Възможно е още да е там.

И защо ги пиша тези неща? Бях озадачен от подписката да бъде наречена аудитория в Юридическия факултет на Софийския университет на името на починалия доцент Кристиян Таков. Ама спрете се, бре, хора. Харесвах позициите на Кристиян! Умен, почтен, млад преподавател. С разумни граждански позиции. Но да се кръщава аудитория на негово име? Той няма някакъв сериозен принос към правото. Чета какво са писали организаторите на подписката.Един от аргументите в подкрепа е..."заради дефицитното в България съчетание на почтеност, академичност и гражданска активност, което Софийският университет е добре да насърчи."

Нека бъдем по-сериозни. Без да гледам в "Гугъл" и както се казва от сън да ме събудят ще ви изредя поне десет български професори , които освен изключителни постижения в областта на правото също не по-малко са пример за "съчетание на почтеност, академичност и гражданска активност".

Призивът ми е. Правете нещата с мярка... Това е.

От фейсбук