Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Цонев
Йордан Цонев

Още утре инициираме подписка, очакваме ГЕРБ да я подкрепи, каза депутатът Йордан Цонев

Още утре ще инициираме подписка за промяна на Конституцията, за да падне давността на приватизацията и да може да се разследва, съобщи депутатът и зам.-председател на ДПС Йордан Цонев по "Канал 3" по повод идеите на ГЕРБ за законови промени, които да позволят отпадане на давността за престъпления при приватизацията.

Ние ще отидем по-напред и очакваме от ГЕРБ да подкрепят подписката ни, каза Цонев.

По повод внесените промени в закона за банковата несъстоятелност Цонев каза: нашият закон има за цел да даде на синдиците на КТБ един инструмент, ако спечелят делата за цесиите. Има над 800 оспорени цесии. Дали ГЕРБ и другите ще го подкрепят, ще стане ясно дали наистина се защитава масата на несъстоятелността, защото там има държавен и обществен интерес, каза депутатът.

Ако моделът, който управлява сега остане, Балканите няма да се обединят, каза още Йордан Цонев. Обединяващ патриотизъм, всички етноси заедно е нашето мото. Искаме да кажем на Борисов, че одобряваме сближаването на Западните Балкани, но патриотите разделят етносите. Идеята за Обединена Европа не е разделяне на етносите.

Борисов спечели изборите, но народа не му каза да управлява с патриотите. Експертите на Борисов казаха, че нашите програми съвпадат на 95% и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ предложи да се направи програмно правителство. ДПС щеше да спазва тази програма. Казахме, че няма да участваме в правителството, но щяхме да следваме програмата, каза още депутатът.
Най-много от всичко не ни харесва правителство с участието на националистите с човек като Валери Симеонов. Борисов вкара националистите във властта, а не биваше да го прави, заяви Цонев.
Смятаме, че кабинетът трябва да бъде демонтиран, защото в него участват националисти, каза Цонев и отбеляза, че все още президентът не се е произнесъл за езика на омразата, която се леела от националистите.
Имаме и положителен опит с БСП, като например Тройната коалиция. Нашето категорично убеждение, че патриотите са вредни за управлението на страната, ни подтикна да подкрепим вота на недоверие на БСП, каза Цонев.