Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проучват дали жена му работи в здравното министерство

Прокурорът от Военна прокуратура майор Адалберт Живков Кръстев, който извърши проверка по одитния доклад за състоянието на ВМА от 2014 до 2017 г., е бил пред уволнение преди 2 години, но Висшият съдебен съвет го е наказал само с порицание.

Това стана ясно от думите на полк. Веселин Стоев, шеф на Военноапелативна прокуратура. Тогава проверка от административния му ръководител установила, че военният прокурор имал пренебрежение към граматическите правила, в неговите постановления имало несвързани изречения и не е извършвал разследване по 2 производства и незаконосъобразно образувал 7 производства.

Въз основа на тези констатации тогава е било поискано той да бъде освободен от системата, но ВСС го е наказала само с порицание. Срещу майор Кръстев са се водили още 2 дисциплинарки през 2011 и 2013 г., които са завършили с обръщане на внимание.

Сега работата на майора отново ще бъде проверявана, защото се оказа, че той не е извършил качествена проверка по одитния доклад, направен от министерството на отбраната на ВМА.

"Приемаме извода му за законосъобразен, но не и способите, с които той е стигнал до този извод", каза полк. Стоев. Заключението на майора бе, че няма данни за престъпление във ВМА и затова не е образувано досъдебно производство. Подобен извод направи и Военноапелативната прокуратура след задълбочен анализ.

Магистратите ще проверяват още дали съпругата на майор Кръстев не работи в здравното министерство, каквито информации са се появили. В случай това е така, е било редно да уведоми административния си ръководител.