Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

19 години затвор, 45 000 евро глоба и конфискация на автомобила. Това е присъдата, която съдът в гръцкия град Козани даде на българина Димо Георгиев за трафик на нелегални. След като гръцките власти се съгласиха той бъде върнат у нас и да излежи наказанието си тук, присъдата му беше приспособена по българското законодателство, се оказа, че той ще изкара зад решетките 10 години при строг режим. Производството е образувано по Закона за екстрадицията и внесено във Варненския окръжен съд по предложение на окръжния прокурор.

30-годишният мъж бил признат за виновен за трафик на хора в Република Гърция на чуждестранни граждани на трета страна, които нямали право на влизане в гръцка територия. Престъплението по гръцкия наказателен закон било извършено от Георгиев в съучастие и с цел печалба. За разлика от гръцкото законодателство, у нас за такова престъпление максималното наказание е 10 години затвор. Затова варненските магистрати му дадоха предвидения от закона максимум.

Съдът във Варна остави без уважение наложените наказания - глоба в размер на 45 000 евро и конфискация на лекия автомобил на осъдения, тъй като същите следва да се бъдат разгледани по специален закон – Закон за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции.