Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зачестиха антибългарските изявления на политици от БСП. Но последното – на тоя, на който веднага във Фейса лепнаха прякора Дебила, преля чашата. Още повече, че дойде само седмица след като отдадохме почит на нашите народни будители. Дебила е русороб. Негово право. Но защо обижда българите?

Българин и русороб са две коренно различни състояния на човека. Да бъдеш българин означава, че не можеш да бъдеш русороб, не можеш да търпиш да бъдеш русороб. И обратно. От русороб е трудно българин да станеш. И това е така и в двата варианта: и когато съзнанието определя битието и когато битието определя съзнанието. Да сте чували руснак да казва, че е българофил? Всеки народ си фили своята родина. Само русоробът фили чуждата руска държава. Защо? Защото е русороб.

Васил Левски, безспорен българофил, не случайно е написал някога следното :

„Аз Васил Лъвский в Карлово роден,

от българска майка юнак аз роден,

не щех да съм турский и никакъв роб

същото да гледам и на милия си род

станах и отидох в Стара планина...”

Под израза "никакъв роб" се разбира и русороб. Затова и непрестанното робуване на Русия демонстрирано от БСП превръща тази партия в отрицание на заветите на Левски.

Ние, българите, трябва да се отървем от русоробството. Има два начина. Първият е да освободим русоробите чрез системно просвещение. Да им говорим, говорим, говорим. Но насила хубост не става. Затова има и втори начин: чемодан, вокзал, Москва. Няма само България да приема бежанции, я! Нека и Русия да приеме бежанци. Още повече, че те са си нейни, ще се върнат в родината, която истински филят. И там ще се чувстват пълноценни русороби. Тук, видно от реакциите срещу Дебила, а и от това, че той набързо се смота, те не се чувстват уютно. А всеки русороб трябва да е щастлив да се завърне в истинската си родина. Явно е, че тук, у нас, не му понася, не се чувства добре, не му допада родолюбието ни, българофилията ни, крив му е народът ни.

Аз поне не познавам друга партия в друга държава, която да е като БСП толкова русоробска. От самото си създаване, тя винаги е русоробствала. Време е да си почине. Време е и оня, с прякора, да отмори малко. Толкова ли е трудно да не бъдем никому и никакви роби, както ни е заклел Васил Левски?

*Александър Йорданов във фейсбук