Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момичето живяло 12 години в дом за изоставени деца, родителите му не го потърсили нито веднъж

Справяше се сама, работеше усърдно и беше добра ученичка, казват оттам

Приятелят първоначално потвърдил за кавгата, след това отрекъл да я познава

21-годишната Антония, която в понеделник направи опит за самоубийство на бургаската гара "Владимир Павлов", била отхвърлена от родителите си и в продължение на 12 години живяла в дом за изоставени деца, без да бъде потърсена от никого.

В момента младата Жулиета, както бе кръстена в социалната мрежи, лежи в реанимацията на бургаската болница, а приятелят й Ромео, чието истинско име за момента е неизвестно, не желае да разкаже пред полицията за точната причини тя да се хвърли под влака.

Още в първи клас Антония била настанена в дома за деца,

лишени от родителски грижи, "Младен Антонов" в плевенското село Тотлебен. От кметството разказват пред "168 часа", че Антония пребивавала там допреди 2 години, когато завършила 12-и клас.

През всичките години тя никога не била потърсена нито от родители, нито от други близки хора. Справяла се сама, трудела се усърдно и била добра ученичка, което е изключителна рядкост за деца от подобни институции.

След като напуска дома, Антония и други нейни връстници заминават за морето, за да си търсят работа. Първоначално всички те започват като хигиенисти, благодарение на различни фондации, които съдействат за бързата и лесна интеграция на младежи без семейства.

Оттогава следите на младата жена се губят. Никой от дома и познатите й в Тотлебен не знае какво се случва с нея

докато тя не решава да скочи пред влака

Инцидентът става на 6 ноември около 9,40 часа, когато товарен влак влиза в 5-и коловоз на гара "Владимир Павлов" в Бургас. В този момент Антония скача пред мотрисата, която я помита и реже двата й крака.

На мястото пристигат полицаи и парамедици, които дълго време опитват да измъкнат 21-годишната жена от положението, в което е заклещена. След това тя моментално е транспортирана в УМБАЛ - Бургас, където часове наред лекари се борят за живота й.

Пред "168 часа" от лечебното заведение съобщиха, че Антония е загубила огромно количество кръв заради отрязаните крайници - единия на нивото на бедрото, а другия на глезена, което създало сериозна опасност за живота й. Младата жена категорично отказвала да говори за случилото се с лекари и психолози. На въпроса "Какво се случи?", тя отговаряла агресивно на всички:

"Няма да кажа!",

разказват от университетската болница.

Служителите на гарата са категорични, че става дума за опит за самоубийство, а не за нелеп инцидент, свързан с неволното падане на момичето, каквато беше и първоначалната информация.

Машинистът на влака разказва пред началника на гарата Живко Станчин, че Антония се хвърлила изневиделица пред влака. Думите му били следните: "Заради смяната на коловозите и близостта до гарата се налага да сме изключително внимателни и да намалим скоростта. Сигурен съм, че

нямаше никого пред влака."

Опитът за самоубийство става пред очите на мъжа, с когото младото момиче имало връзка. Пред униформените гаджето й дало несвързани обяснения. Първоначално разказал, че Антония била в добро настроение и нищо не предвещавало драматичния развой. До момента, в който двамата не се скарали.

Впоследствие мъжът напълно сменил версията си, като категорично отрекъл да познава пострадалата.

Свидетел на случилото се, пожелал анонимност, сподели пред "168 часа", че забелязал двойката да се разхожда в близост до релсите. И двамата се държали нормално, но в един момент

започнали да си повишават тон

Когато чула приближаващия влак, Антония се обърнала, за да проследи точното местоположение на мотрисата, затичала се и скочила пред локомотива с краката напред.

След това приятелят й започнал да крещи и плаче неистово, както и да обикаля нервно около 21-годишната си любима.

От МВР - Бургас, съобщават, че мъжът също е от плевенското село Тотлебен, но все още е в абсолютен шок и продължава да дадава противоречива информация за случилото се. Втори ден не може да обясни как точно се е стигнало до фаталния инцидент.

Към момента Антония се намира в реанимация без опасност за живота

благодарение на извършените от екип съдови хирурзи и ортопеди интервенции.

Според лекарите момичето е живо благодарение на решението й да изтича пред влака в последния момент и да скочи с краката напред. Медиците са категорични, че при други обстоятелства тя щеше да загине на място заради мощната сила на удара, която товарен влак би могъл да нанесе.