Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Севелин Николов СНИМКА: Личен профил във фейсбук
Севелин Николов СНИМКА: Личен профил във фейсбук

"Не беше като по филмите". Това каза 24-годишният Севелин Николов, който е обвинен, че в нощта срещу събота е убил с 21 удара с нож баща си Жоро Николов в дома му в кв. "Павлово", стана ясно в Софийския градски съд. Младежът направил признанието пред приятели и момичето, с което живее на семейни начала.

Севелин добавил, че не можел да повярва, че го е сторил, но му олекнало. От мотивите на съдия Евелина Папазян, която гледа мярката му за неотклонение, се разбра, че седмица преди престъплението Севелин казал пред приятелката си, че планирал да убие баща си. Той се опитал да си организира и алиби.

В дома на родителя си Севелин ходил 2 пъти в нощта срещу събота, като първо се отказал, тъй като пред кооперацията имало хора, но 20 минути по-късно се върнал и позвънил на вратата. Баща му го посрещнал с викове "наркоман" и "боклук". Започнал и да го удря. Тогава младежът се нахвърлил с ножа и го наръгал в шията, гръдния кош и корема.

До дома на родителя си той бил откаран от приятел. Носел в раница суичър, нож и маратонки. След убийството Севелин изхвърлил ножа и маратонките в река Боянска.

Преди ден стана известно, че Севелин е внук на директорката, където учил Йоан Матев, обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Убития Жоро Николов бил неин син.