Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд освободи срещу подписка Йоан Матев, който е обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Мотивът е, че при извършване на престъплението, той е бил непълнолетен, поради което може да бъде наказан със затвор от 5 до 12 години.

От мотива на съдийката стана ясно, че при наказание, по-малко от 15 години, мярката за неотклонение "задържане под стража" не може да продължава повече от 8 месеца. По думите на съдия Мумджиева, знаейки това, прокуратурата е трябвало да ускори работата си.

Йоан Матев обаче няма да излезе от ареста веднага, тъй като решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд. Делото е насрочено за 14 ноември.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Зорница Таскова съобщи, че прокуратурата ще протестира решението на Софийски градски съд. От там връчиха в съдебната зала призовка на защитата на Матев да се яви за запознаване с материалите по делото, тъй като до момента това не е можело да стане. Въпреки че майката на Йоан Матев е и негова адвокатка, тя е отказвала да получи призовката. Това затруднявало разследването и приключването на делото.

Всичко това се случва ден, след като жестока трагедия сполетя директорката на училището, в което учеше Йоан. Припомняме, че Василка Николова беше разпознала Йоан на видеозаписа от "Борисовата градина" след убийството на Георги Игнатов. Тогава Николова беше наредила на всички в училището да си мълчат и да не говорят с полицията. Сега Василка Николова преживява голяма лична драма, след като внукът й уби собствения си баща.