Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Волф Месинг, една от най-загадъчните личности на ХХ век, вероятно е повлиял на преговорите между тримата големи - Рузвелт, Сталин и Чърчил, състояли се през февруари 1945 г. в Ялта.

До този извод е достигнал проф. Иван Дреников, а тезата си е обосновал подробно в книгата си "Войната на магьосниците", издадена още преди повече от 30 години в Каракас, Венесуела.

Според него Месинг, който е бил известен с това, че

може да предава мисли на разстояние, е настанен в съседно помещение

на стаята, в която е бил отседнал Рузвелт и по инструкция на Сталин му е внушил да направи възможно най-изгодните предложения на СССР.

"Големият скептик Сталин е уведомен за изключителните телепатични способности на полския евреин Волф Месинг, който с голяма точност можеше да прехвърля мислите си в ума на друг човек - обяснява проф. Дреников пред "168 часа". - През 1940 г. Сталин заповядва да се направят опити с тези способности на Месинг. Самият диктатор става свидетел на този невероятен и изключително убедителен феномен. Това е описано в автобиографията на Месинг, извадки от която са публикувани през 1957 г. в съветското списание "Науки и религии".

Само по този начин може да се обясни неадекватното държание на Рузвелт по време на срещата в Ялта. Самият Уинстън Чърчил на 4 януари 1945 г., преди да се оттегли в отредената му вила "Воронцов" ядосано го нарича "болнав старец", въпреки че е с цели 8 години по-възрастен от президента.

Наистина готовността за отстъпки на американския президент към СССР е доста неочаквана. Трудно може да се обясни как той изведнъж променя позицията си и се съгласява да подари цяла Европа на съветския диктатор.

Възможно е обработката с телепатия да е започнала и по-рано. Интересното е, че подобни мисли обземат американския държавен глава още след срещата в Техеран, когато той за първи път изказва възхищението си от Сталин. Нещо повече, още тогава той споделя с приближените си, че вижда в съветския диктатор

партньор, с когото "ще създадат един нов, демократичен и миролюбив свят"

А малко по-късно пред северноамериканския кардинал Франсис Йосиф Спелман Рузвелт споделя:

"... Разделението на света ще бъде просто. Далечният изток ще бъде отстъпен на Чан кайшъ, който днес с наша помощ управлява Китай. Пасифика? - За Съединените щати. Африка? - Естествено за Великобритания поради пътя към Индия. Европа - за Съветския съюз. Надявам се Сталин да не бъде прекалено краен в своите искания. Без съмнение той ще претендира за Балтийските страни, Финландия, Бесарабия и част от Полша. Аз се разбирам по-добре с него, отколкото с Чърчил, който е идеалист. Сталин е реалист като мен. Следователно едно съгласие между нас двамата върху реалистична база е добре дошло."

На третия ден от срещата в Ялта кръвното налягане на президента, което обичайно е било 185/105, изведнъж се покачва на 300/170. Лекарят на Рузвелт вицеадмирал Рос Макинтайър прекарва една ужасна нощ на безпокойствие в отчаяни усилия да свали кръвното налягане на президента. Случаят е описан подробно от доктора в мемоарите му "Двадесет години с Рузвелт", издадени през 1949 г. в Лондон.

Както е известно, шестдесет дни след конфереренцията, на 12 април 1945 г. президентът Рузвелт умира след мозъчен кръвоизлив.

Волф Месинг е една от най-загадъчните фигури на ХХ век. Неговите

пророчества създават около него мистичен ореол

Официалната наука гневно го напада и го обявява за шарлатанин или мистификатор. Но над феномена Месинг си блъскал главата дори прочутият Айнщайн.

Макар пълната автобиография на Месинг да е засекретена и да не вижда бял свят, през годините се разпространяват

хиляди легенди за неговите свръхестествени способности и необикновената му съдба

Роден е в бедно еврейско семейство на 10 септември 1899 г. в градчето Гура Калвария в Полша, която по това време е в рамките на Руската империя.

Баща му пиел и често ги пребивал двамата с майка му Сара. Единствената радост на малкия Волф била изучаването на Талмуда. Едва шестгодишен, той отлично знаел наизуст огромни пасажи от свещената книга.

Григорий настоява да стане равин. Синът обаче категорично отказва. Облян в сълзи, един ден хлопва вратата на бащината къща, твърдо решен да не се върне. Открадва малко пари от храма до еврейското училище и се качва на влака. Без багаж и без билет той се свива под една от седалките и заспива. Когато кондукторът го открива, Месинг се сковава от ужас, взема малко парче от вестник, паднало на пода, и му го подава вместо билет. Номерът минава. Месинг все още е неосъзнавал дарбата си: "Мислех си колко хубаво би било кондукторът да слезе от влака и повече да не го видя до пристигането си в Берлин. Това бе най-големият грях в живота ми. Тогава не осъзнавах своите способности, извърших убийство." Няколко минути след като си пожелава това,

кондукторът като хипнотизиран се насочва към вратата на влака,

отваря я и се хвърля в движение. Пристига в Берлин и четири месеца работи какво ли не, но никога не си позволява да проси.

В горещото лято на 1912 г., прималял от глад, носейки тежък пощенски колет, припада.

Така се озовава в моргата пред смаяните погледи на студентите и доктор Абел. След като той чува разказа на момчето, преди да попита нещо, то го прекъсва: "Господине, искате да ме изпратите или в приют, или в полицията. Моля ви, недейте!" Абел е силно впечатлен и отвежда детето в дома си. Така започва следващият живот на феноменалния Месинг.

Абел проучва способностите му и е напълно смаян: "Това дете може да отгатва мислите, може да те хипнотизира, да те накара да виждаш в една конска муха красива тропическа пеперуда, да намира загубени предмети и какво ли още не. Той е съвършен медиум!" И той започва да печели от своите умения. Тълпи от хора се събират, за да видят на живо чудесата, които прави.

Германските вестници гръмко обявяват: "Месинг чете мислите! Той е живият Бог на телепатията" Дребничкият Волф се появява на сцената на най-големия театър в Берлин, облечен като истински артист - панталон, риза, папионка, а наметнатата на раменете му тежка кадифена пелерина му придава вид на истински магьосник. От дъното на салона се изправя небрежно облечен мъж с разчорлена коса. Хората започват да шушукат, а господинът се приближава до Волф и искрено стиска детската му ръка: "Аз съм Алберт Айнщайн, младежо, и ще се радвам да изпълните моето намислено желание."

Волф Месинг по времето, когато е правил сеанси в Германия
Волф Месинг по времето, когато е правил сеанси в Германия
Волф подканва Айнщайн да му превърже очите, слиза внимателно от подиума и уверено се отправя към дъното на салона. Спира до 27-и ред и се промъква между хората. Стига до един господин с очила: "Мисля, че вие сте Зигмунд Фройд. Вашият приятел Айнщайн си е наумил да дойда при вас. Той иска да кажа на всеослушание, че ви мисли за истинско ку-ку!" Разнася се вълна от смях и ръкопляскания. Същата вечер двамата приятели Айнщайн и Фройд настояват да се срещнат с Волф Така Месинг се оказва в дома на Айнщайн в Берлин. "Аз продължавам да не вярвам на вашите телепатични способности, млади господине - започва разговора Фройд. - Струва ми се, че сте евтин илюзионист, който си придава важност. Затова, ако не възразявате, ще ви помоля да изпълните желанието, което току-що си намислих."

Волф взема от масата оставената до купчината с книги пинсета и отива при Айнщайн. "Съжалявам, но молбата на приятеля ви е да отскубна три косъма от вашия мустак" - прошепва плахо момчето. Фройд и Айнщайн вече наистина са поразени от феномена Месинг. Тази среща му спечелва дългогодишно приятелство с двамата учени и почти едногодишен престой в дома на Айнщайн. "Една нощ се бях унесъл над някаква книга, когато Месинг нахлу в кухнята и се провикна уплашено: "Господин Алберт, на 15 юли следващата година ще избухне голяма война, краят и изобщо не мога да видя!" - разказва Айнщайн. А когато на тази дата наистина избухва Първата световна война, физикът е поразен. "Волф Месинг е пророк!" На 29 април 1937 г. театърът в Берлин отново е препълнен с хора. Това е специалният спектакъл на Волф Месинг в чест на Хитлер и неговите служители. Но в края на спектакъла се случва нещо неочаквано. Волф моли Хитлер да се изправи и казва: "Майн фюрер, в момента вие сте фокусирали цялата си мисъл върху един-единствен въпрос: Как аз, борецът за чиста раса, позволявам на един еврейски клоун да забавлява подчинените ми? Прав ли съм?"

В залата настъпва неловко мълчание. На следващия ден Хитлер заповядва Месинг да се яви при него. "Виждате ли, господин Месинг - казва Хитлер, - колко несправедливо е поделен светът. Някои живеят в охолство, а такива като вас, като вашия недодялан народ, който Мойсей е водил 40 години... Жалка история! Можете ли да предскажете какво ще се случи с този народ?" Волф тихо прошепва: "Очакват го само беди!" През септември 1939 г. германските войски нахлуват в Полша.

Почти всички роднини на Волф Месинг попадат в концлагера Майданек и загиват. Месинг предрекъл, че ако Хитлер тръгне да завладява Съветския съюз, го чака поражение Една вечер в елитен варшавски клуб в навечерието на новата 1939 г. той казва: "Приятели, виждам, че на 30 април 1945 г. Адолф Хитлер сам ще сложи край на живота си." Полицията го търсела под дърво и камък, а за залавянето му е обявена награда от 200 хиляди марки. Във Варшава го хванал полицейски патрул, който го закарал в участъка. Там Месинг направил на охранителите мислено внушение и всички се събрали в неговата килия, след това излязъл, заключил килията и скочил от прозореца на втория етаж. Същата нощ, на 19 януари 1940 г., с рибарска лодка по Западен Буг пресякъл границата на СССР. Веднага е заловен и попада зад решетките, но използва телепатията си, за да впечатли надзирателите. Играе карти заедно с тях и печели всяка игра. "Все пак срещу вас седи най-известният гадател в света. Господа, аз съм Волф Месинг!" - подмята шеговито затворникът. След месец слухът за странния затворник стига до ушите на Сталин. Двамата се срещат.

Първият въпрос от мислите на Сталин, които Месинг усеща, е датата на неговата смърт. Месинг обаче отказва да каже. Сталин продължава да бъде мнителен. "За да повярвам в изключителните ви способности, ще ви помоля да свършите нещо. Ето ви този бял лист. Искам с него да отидете до централната банка и да изтеглите 100 000 рубли Може да тръгвате, ще задържа пропуска ви!" Месинг взема листа и хлопва вратата зад гърба си. На излизане от Кремъл се разминава с множество проверяващи лица. Показва им празната хартийка и продължава. Десет минути по-късно прекосява Червения площад. След час е отново в просторния кабинет на Сталин, а в ръката си държи чантата с парите. Сталин е изумен: "Как напуснахте Кремъл, без да ви арестуват, и как успяхте да измъкнете парите с този празен лист хартия?" Отговорът е кратък: "Хипнотизирах всички, че съм другарят Берия А на въпроса как ги хипнотизирах, аз самият нямам отговор. Просто мога да го правя!" Макар Сталин да не вярва в паранормалното, той е запленен от Месинг. Превръща го в свой ясновидец.

Осигурява му абсолютна свобода и луксозен апартамент. Десет дни след началото на войната с Германия през 1941 г. Сталин го вика на заседание на Политбюро. Въпросът, който Волф знае, че ще му зададат, е кога ще свърши войната. Той събира смелост и отговаря, че войната ще приключи през май 1945 г. и Съветският съюз ще победи. Тогава Берия скача и изкрещява: "Лъжец! Ние ще победим по-рано, куче такова!" Сталин обаче запазва самообладание, благодари на Волф и го освобождава. Разрешено му е като обикновен илюзионист да провежда публични сеанси, които се ползват с голям успех из целия Съветски съюз. Хората се тълпят да видят чудодейните му възможности и за кратко време събира голяма сума пари. Благодарение на това Месинг дарява два напълно екипирани бойни самолета на Червената армия. Въпреки че убедил Сталин във възможностите си и се ползвал със закрилата му, в Съветския съюз през онези години той имал много неприятности. Проблемът бил, че паранормалните му способности влизали в противоречие с диалектическия материализъм, който ги отрича.

Все пак му разрешили да провежда сеанси пред хората, но бил зачислен към отдела на артистите фокусници и илюзионисти. А на специалните му дарби били давани тривиални обяснения. Дори преди представленията специален диктор - жена обяснявала на публиката, че няма нищо свръхестествено в способностите му, а той просто долавя невидими за останалите леки движения на лицевите мускули и така прогнозирал какво мисли съответния човек. В същото време хиляди се кълнат, че Месинг често демонстрирал способностите си със завързани очи или обърнат с гръб към публиката. Много пъти назовавал и непознати хора по име, без да ги е срещал някога преди.

Малко преди Сталин да получи инсулт, Волф Месинг му съобщава, че ще умре на голям еврейски празник. И това е заради гоненията на еврейския народ. Разправят, че Сталин целият почервенял от яд, а Месинг напуснал мълчаливо вилата му, хипнотизирайки охраната. Сталин наистина умира на 5 март 1953 г. в деня на Пурим, един от най-важните еврейски празници. През 70-те г. Волф Месинг прекратява всички срещи с публика.

Последните му думи са: "Когато ме споходи смъртта, докторите на КГБ ще изследват мозъка ми. Моля ви, не им позволявайте да обезобразяват главата ми само защото имах способността да чета глупавите мисли на хората!" Кончината му също е загадка. През 1974 г. отива в болница за лека операция на ставите, но на излизане от дома казва: "Няма да се върна вече тук!" Въпреки че медицинската манипулация минава успешно, по неясни причини сърцето му спира да работи. След смъртта му в дома му на ул. "Херцен" 19 в Москва намират тънка тетрадка със записки, която на следващия ден попада в архивите на КГБ с гриф "Строго секретно". Както предрича, мозъкът му е взет за изследвания в лабораториите на секретните служби, а някои факти за това как е използван от съветското военно разузнаване са заличени завинаги, но светът все пак ясно пази спомена за най-изумителния феномен на XX век Волф Месинг.

.