Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Истински екшън, който се разигра това лято, приключва в съда. Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 35-годишния Георги Василев, който опита да избяга с плуване от полицаите, с раница, пълна с дрога. Очаква се съдът да насрочи делото за гледане.

Георги бил спрян от патрул на пътна полиция по пътя към варненския квартал "Галата" за рутинна проверка на 26-и юни тази година. Той бил в колата със свой приятел. На униформените им направило впечатление, че в колата се носи спицифичния аромат на трева. Затова тествали шофьора за наркотици и претърсили возилото. В него намерили кутия, пълна множество пакетчета със суха зелена тревиста маса. Полицаите опитали да задържат Георги, но той грабнал раницата си, която била на задния капак на хондата му, и хукнал да бяга към пристанище Варна. Полицаите хукнали след него. Единият униформен стрелял със стоп патрон, за да спре беглеца. Георги обаче успял да прескочи четириметровата ограда на пристанището. Скочил във водата и започнал да плува. По време на опита да избяга от униформените, той се наранил в заострените шипове на пристанищната ограда. Преценил, че силите и раната му няма да му позволят да избяга с плуване, и се върнал обратно към кея. С помощта на корабно въже бил изтеглен от водата и отведен в болницата под полицейска охрана, където му била оказана медицинска помощ.

При претърсването на автомобила му и при обиск в него са намерени общо 32,28 грама марихуана и амфетамини на стойност близо 400 лева. От назначената по делото съдебно-химическа експертиза било установено, че Георги управлявал колата си след употреба на марихуана и метамфетамини.

В момента Георги е приведен във варненския затвор с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Обвинението, което му е повдигнато, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5000 до 20 000 лева.