Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Мъж и жена получиха условни присъди за това, че ползвали фалшиви шофьорски книжки. Двата случая не са свързани, но имат и нещо общо - документите-менте били с гръцки. Явно това е нова тенденция сред фалшификаторите. Само преди ден във Варна беше задържан млад мъж с фалшива турска книжка.

Условна присъда с 3-годишен изпитателен срок получи 26-годишен мъж от варненското село Гроздьово. Той бил спрян за рутинна проверка с опела си преди година. Униформените се усъмнили, след като шофьорът обяснил, че книжката му е гръцка, защото държал там изпита за правоспособност на турски. Впоследствие, чрез справка в информационните масиви по линия на международното сътрудничество се оказало, че документът е фалшив, а мъжът никога не е карал курс.

32-годишна дама пък ще трябва да се подписва два пъти седмично в полицията през следващите 8 месеца, след като призна пред Варненския районен съд, че гръцката й книжка е фалшива. Тя била задържана на 4-и май тази година. Подписаното споразумение влиза в сила веднага.

На 26-годишен мъж от Белослав му предстои да чуе присъдата си, след като беше задържан за едно денонощие в ареста, отново заради фалшива книжка. В неговия случай документът бил "издаден" от компетентните органи в Турция. Проверка установила не само, че кара с книжка-менте, а че истинската му е отнета за нарушение на Закона за движение по пътищата. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.