Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров  СНИМКА: Ройтерс
Григор Димитров СНИМКА: Ройтерс

Билетите за Garanti Koza Sofia Open в продажба от утре, 1 ноември

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров официално потвърди участието си в турнира от сериите ATP 250 - Garanti Koza Sofia Open 2018!

Григор направи специално обръщение към феновете в родината си, че заедно могат да спечелят отново титлата – така, както се случи през февруари тази година.

„Здравей, България. Много се радвам да споделя с вас, че през февруари следващата година отново ще играя в „Арена Армеец“, за да вземем още една титла. До края на сезона остават още няколко турнира и след това - здрава подготовка. Благодаря Ви за подкрепата и до нови срещи“, каза Димитров.

„Страхотна новина е, че Григор Димитров ще играе отново в София и ще опита да защити титлата си“, заяви директорът на Garanti Koza Sofia Open 2018 Пол Макнами.

Макнами обяви, че българските фенове са най-важната причина, заради която Григор ще участва отново на турнира в българската столица. „Публиката в София беше фантастична. Имахме над 50 000 зрители по време на предишния турнир. Категорично направихме един от най-добрите турнири за годината от сериите ATP. Какъв резултат постигнахме само с предишния турнир, след като българският любимец Григор Димитров спечели турнира, коленичи пред феновете и целуна корта. Какъв момент само. Какъв по-добър начин да изрази своята признателност за българската публика, която го подкрепяше толкова силно. Димитров не беше изпитвал такава емоция, не беше усещал толкова силна връзка с феновете. Освен това, след София той имаше отличен сезон. Типично е за играчите при такава ситуация да опитват да следват стъпките си. Каква година има само - спечели в Бризбейн, игра изключителен полуфинал с Рафаел Надал на “Аустрелиън Оупън“, спечели в София, след това спечели и своята първа титла от Masters 1000 в Синсинати, а последва и най-хубавото – стана първият българин, който си осигури участие във финалите на ATP в Лондон. В момента Григор е номер 8 в световната ранглиста, но следващият понеделник ще бъде номер 6 в света. В зависимост от развитието на турнирите до края на годината, може да стане номер 5, а потенциално и дори да завърши годината като номер 4 в света. Можете ли да си представите какво означава това за Григор и за България“, заяви Пол Макнами.

Пол Макнами СНИМКИ: LAP.BG
Пол Макнами СНИМКИ: LAP.BG

„За трета поредна година организираме този турнир и съм изключително горд, че това ще бъде първото голямо спортно събитие в София по време на нашето председателство на Съвета на Европейския съюз. Надявам се турнирът да покаже блясъка на нашата столица пред Европа и света“, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

Красен Кралев
Красен Кралев

„Виждаме, че турнирът надгражда всяка година. Сигурен съм, че ще достигнем нови рекорди по посещаемост и по качество на организацията. От първия ден, в който съм министър, една от мисиите ми е да правя всичко възможно частният бизнес да протегне ръка на българския спорт. Тук виждаме прекрасен пример, в който си сътрудничат държава, федерация и частна компания. Така успяхме да организираме едно от най-вълнуващите състезания, които са провеждани в България. Надяваме се с турнира в „Арена Армеец“ и с други подобни събития, които планиране с Българската федерация по тенис, да се даде мощен тласък на този спорт. За това ни помага и суперформата, в която се намира Григор Димитров“, добави Красен Кралев и пожела успех на всички участници и на организаторите на Garanti Koza Sofia Open.

„Вярвам, че максимален брой млади тенисисти и треньори ще бъдат свидетели на интересни мачове. Паралелно с това сме подготвили изненада със световноизвестно име, което ще проведе лекции по време на турнира“, заяви президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

Стефан Цветков
Стефан Цветков

„За нашата компания е изключителна чест да бъдем партньори на този турнир. Надяваме се отново да гледаме страхотни мачове и даже турнирът да бъде още по-добър от предходния. Елате в залата, за да гледате интересни и хубави мачове“, заяви Ерден Билгенер, член на борда на директорите на Garanti Koza Bulgaria.

Ерден Билгенер
Ерден Билгенер