Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в София остави петима зад решетките.
Районният съд в София остави петима зад решетките.

Невинаги са продавали имота. Намирали са кандидат-купувачи, сключвали са договор с намерението да ги измамят. Вземали са капарото и спирали да търсят кандидатите. Един имот е предлаган на 4-5 кандидати. Чак накрая е продаван на купувач. Така обясни една от схемите на групата задържани имотни измамници районният прокурор Ангел Кънев.

Жертва на измамата, в основата на която стояли фалшиви завещания, станал и държавен служител. Той изгорял с капаро за апартамент, който щели да му продават за 50 хил. евро, научи “24 часа”. Капарото взел соченият за тартор Аврам Аврамов.

Той има няколко обвинения за измами. Вечерта срещу неделя районният съд в София го задържа за постоянно за опита за измама на държавния служител.

Зад решетките магистратите пратиха и други 4-ма от хората му. Сред тях са 2-ма мъже, които по документи се водели шефове в “Топлофикация” - Ямбол. Това обаче също може да се окаже документна измама, предположиха пред “24 часа” разследващи.

Пепа Георгиева, с която Аврамов живеел на семейни начала, имала по-второстепенна роля в измамите. Тя е обвинена за помагач.

Пръст в машинациите имал и столичен полицай, който ровел в регистрите на МВР за информация дали починалите хора имат роднини. Справки за наследници изготвял и служител от Столичната община. В средите на имотните мощеници за подобна информация се брояло 5-10 хил. лв.

Според разследващи жертвите най-често изгаряли заради саморъчно завещание, което може да се фалшифицира.