Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Криминалисти оглеждат мястото, където младежът се е самоубил. СНИМКА: БУЛФОТО
Криминалисти оглеждат мястото, където младежът се е самоубил. СНИМКА: БУЛФОТО

Самоубилият се в събота в центъра на София младеж е най-вероятно човекът, нападнал и пребил медицинската сестра в “Пирогов” в нощта срещу петък, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Трупът все още не бе разпознат от близките в неделя следобед. Те били в шок от новината и поискали малко време, за да участват в процедурата. В дрехите на самоубиеца не били открити и документи за самоличност. Момчето обаче имало много специфичен белег на челото, което давало основание на разследващите да смятат, че става дума за един и същ човек.

Според първоначалната информация на МВР възрастта на самоубилия се младеж бе между 25-30 г. По-късно обаче съдебни медици установили, че той е по-млад. Имал здрава физика, тъй като тренирал бокс.

Нападението в “Пирогов” става часове след като младежът е бил приет в болницата за лечение след употреба на амфетамини. Преди да излезе от заключеното отделение, той душил и пациентка.

Според разследващите, след като избягал от “Пирогов”, младежът тръгнал да бяга към бул. “Васил Левски”. От дрогата и вандализма в болницата той бил в еуфорично състояние и започнал да отваря входните врати на жилищните кооперации на булеварда. Няколко от тях обаче били заключени. В първата, която се отворила, той влязъл, качил се на 6-ия етаж и скочил във вътрешния двор на кооперацията.

“99% сме убедени, че е той”, каза районният прокурор на София Радослав Димов. Според колежката му Арнаудова вещите лица са дали заключение, че младежът се е самоубил, тъй като по трупа му нямало следи от насилие.