Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Първият по-сериозен дъжд създаде сериозни затруднения за голяма част от шофьорите. Само за няколко часа на територията на Варна и областта са регистрирани 9 пътни инцидента с пострадали хора и намачкани ламарини. Гражданска защита в морската столица е реагирала на 11 сигнала за помощ, като в 2 от тях се наложило да бъдат отстранявани паднали дървета. В единия случай силният вятър стоварил дърво върху варненско ауди, в началото на автомагистрала "Хемус", малко след изхода на града. За късмет пострадали хора няма, но колата е сериозно повредена.

39-годишна варненка пък се заби сама в две дървета с реното си, след като изтървала контрола над автомобила си заради несъобразена с мокрия асфалт скорост. След каскадата жената е откарана в болница с комоцио.

Отново високата скорост в дъжда е причината други два автомобила да "паркират" по таван, след като излетели от пътя. Единият инцидент станала на автомагистрала "Хемус", близо до Девня. 63-годишен варненец се преобърнал с реното си. Пострадала е 57-годишната му съпруга, която е с контузия на главата. При другия инцидент 58-годишен балчиклия се обърна по таван в канавка на завой по пътя Варна-Оброчище. Той и съпругата му са откарани в болница с различни травми, без опасност за живота.

В тежко състояние в болница е 32-годишен шофьор, след като беше застигнат и блъснат отзад мерцедес. Катастрофата станала отново на магистралата и отново причината е несъобразена с мокрия асфалт скорост. 26-годишният шофьор на немското возило карал прекалено бързо и буквално спрял в колата пред него. На него му няма нищо, но другият шофьор е в болница със съчетана контузия на гръден кош и лумбална област, със съмнения за фрактура на прешлен.