Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Групата затворила цикъла с производство на марихуана и синтетичния пико.

Най-прясно ударената наркогрупа в Бургаско държи своеобразен рекорд - всеки от осемте й членове, арестувани от столични антимафиоти на 17 октомври, е или млад татко, или кандидат-баща с бременна половинка.

В профилите им във фейсбук изобилстват умилителни снимки с дечица, на които обвинените в пласиране на дрога и жестоки наказателни акции срещу непослушни дилъри изглеждат образцови бащи и събират десетки лайкове.

Лидерът на групата Станислав Панайотов се подвизава в социалните мрежи с прозвището Tacho Tachini. 

Станислав Панайотов-Тачо е лидер на групата.
Станислав Панайотов-Тачо е лидер на групата.

Там татуираният мъжага нежно е гушнал малката си дъщеричка. С подобни кадри са пълни и профилите на много от "съотборниците" му.

Тачо изглежда като образцов татко на снимки с жена си и дъщеря си.
Тачо изглежда като образцов татко на снимки с жена си и дъщеря си.

Най-младият татко е Божидар Москов от Бургас, на когото се ражда момиче само 4 дни преди арестите. Недялко Гетов от Поморие пък е баща на бебе на 3 месеца, разкриват негови съграждани.

Очаква се хлапетата и бременните половинки на задържаните да бъдат използвани като основен коз от защитата на 26 октомври.

Тогава седмината задържани отново ще поискат свобода от специализирания съд. Осмият в групата Боян Кабов-Бекира от Поморие бе пуснат под гаранция само ден след арестите на 17 октомври. Той най-вероятно ще се превърне в един от основните свидетели на прокуратурата. На този етап обаче срещу него също е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група.

Емил Гетов пласирал с брат си Недялко предимно в Поморие и Слънчев бряг.
Емил Гетов пласирал с брат си Недялко предимно в Поморие и Слънчев бряг.

Наркобандата на Тачо бе разбита шумно при съвместна акция на ГДБОП и бургаската дирекция на МВР, а от спецпрокуратурата съобщиха, че с арестите на 12 човека от Бургаско организираната престъпна група за разпространение на наркотици и провеждане на наказателни акции е изцяло неутрализирана.

Четирима от първоначално задържаните бяха пуснати, без да им се повдига обвинение.

Те свидетелствали срещу лидера Станислав, разкривайки структурата и ролята на всеки един от организацията. По данни от обвинението дясна ръка на 31-годишния Панайотов е бил Дойчин Иванов. 25-годишният мъж живее в отдалечения бургаски кв. "Меден рудник", а Тачо - в съседния "Черно море". Това са две бивши бургаски села, които преди няколко години станаха квартали на града, но са на 10-15 км от Бургас. Дойчин отговарял за пласирането на дрогата, която получавал от Тачо.

Според осведомени наркобандата си имала свои доверени готвачи на пико, които работели само за тях и произвеждали по поръчка.

Бургазлиите в групата Дойчин Иванов, Божидар Москов и Даниел Кичуков държали разпространението в кварталите на града, а поморийците Боян Кабов и братята Недялко и Емил Гетови пласирали предимно Слънчев бряг и в Поморие. Седмият в групата Димитър Йончев бил от София и точно в неговия апартамент са открити съоръжения, които спецпрокуратурата обяви като модерна инсталация за производство на канабис.

Според разследването групата на Тачо възнамерявала да овладее и производството на марихуана в региона, въпреки че от няколко години насам пазарът за най-търсената дрога по морето е доста фрагментиран, коментират запознати.

Наркоорганизацията е действала по морето от началото на 2016 г., а от януари т.г. е била разработвана от МВР, като са използвани и СРС-та. Събрани до момента доказателства сочели, че хората на Тачо се разправяли жестоко с некректни улични дилъри, Силоваците в групата са пребивали дори непълнолетни, които отказвали да пласират стоката. Сред откритите при обиските вещи са бухалки, пистолети и ловна пушка, както и няколко хиляди евро и везни за разфасоване на наркотиците.

Един от отговорниците за дисциплината бил помориецът Недялко Гетов, станал пряк очевидец на екзекуцията на ключов наркобос през 2015 г.

На 15 ноември преди 2 г. в Поморие бе ликвидиран бургазлията Иван Попов с прякор Костов. Силовият наркобос бе застрелян от помориеца Димитър Димитров-Бабата, близък авер на братята Недялко и Емил Гетови.

Убийството е извършено около 19 ч пред култовото поморийско заведение "Омара", където Костов вечерял. То обаче е предшествано от два сблъсъка между него и Бабата. На 14 ноември Костов извикал Бабата на паркинг в Поморие. Още щом слязъл от автомобила, наркобосът се нахвърлил срещу Димитър Димитров и започнал да го удря с гумен чук по кръста, знаейки, че Бабата е само с един бъбрек, при това присаден. Димитър страдал от малък от тежко бъбречно заболяване, а донор станала майка му.

По време на наказателната акция Бабата бил с приятел, но той успял да избяга. Обезумелият Костов крещял срещу Димитър, че е шанаджия.

На 15 ноември през деня отново има спречкване - Костов засякъл Бабата и друг помориец пред магазин за хранителни стоки. След отправени заплахи наркобосът прибрал телефоните им и си тръгнал. Няколко часа по-късно Димитър Димитров, Недялко Гетов и Стойчо Казаков тръгнали да търсят Костов, за да ди вземат телефоните. Когато босът ги видял пред "Омара", изскочил навън като ужилен, а след него хукнали двамата му бодигардове.

Стигайки на 2-3 метра от Бабата, Костов бръкнал в джоба, при което Бабата извадил пистолет "Макаров" и изпразнил пълнителя в наркобоса

Единият от общо девет куршума пронизал сърцето на 33-годишния бургазлия. Макар че първоначално Бабата бе обвинен в предумишлено убийство, извършено с особена жестокост, делото в Бургаския окръжен съд претърпя неочакван обрат. Магистрати приеха, че Димитров е действал при превишаване пределите на неизбежна, отбрана и той получи едва 4 г. затвор.

Прокуратурата обаче протестира и делото влезе в Бургаския апелативен съд. Заседанието е насрочено за 7 ноември. Очаква се един от основните свидетели - очевидецът Недялко Гетов, да бъде доведен с белезници, освен ако спецсъдът не измени най-тежката мярка за неотклонение преди това.

Източници на "168 часа" разкриват, че новите играчи се наместили на пазара за дрога не толкова след екзекуцията на Костов, а след арестите на Иван Митов-Слънцето и хората му на 20 август 2016 г. Наркогрупата на Слънцето се разследва за разпространение на кокаин, хероин, амфетамини, екстази, марихуана и хашиш основно в Слънчев бряг и Несебър.