Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На всеки се случва да има нужда от малко допълнителни пари. Нужда от допълнителни средства изпитват наистина всички - и хора със собствен бизнес, и служители на заплата, и студенти, и пенсионери… списъкът е дълъг.

Ако нещо подобно се случи и на вас, ако изникне нещо непредвидено, а нямате скътани пари за „черни дни”, напълно разбираемо е да потърсите начин, по който да си осигурите нужната сума бързо и без много въпроси.

Тъй като през последните няколко години популярността на компании като MiniZaem.bg, които предоставят бързи кредити нарасна, напълно логично е в този кризисен момент да потърсите заем тъкмо от такава компания. И в това няма нищо лошо, стига да сте напълно наясно какво точно правите.

Какво имаме предвид?

В желанието си да намерите бързо пари е възможно да не обмислите добре сумата, която искате или да не премислите добре възможностите си за погасяване.

Как да вземете кредит разумно?

Внимателно да изберете кредитна компания

Най-важното е да изберете точната компания, която ще бъде ваш кредитор. За целта не бързайте, а внимателно проучете компаниите, които предоставят онлайн кредити. Можете да го направите много лесно само с помощта на един лаптоп или телефон и добър интернет. Разгледайте, проучете вариантите, при които предоставят кредити, задължително направете справка за лихвения процент и най-важното - в никакъв случай не искайте кредит от компания, офертата на която сте открили на бележка, залепена на спирката или на стълба пред блока ви.

Обмислете спокойно сумата, за която искате да кандидатствате

Казваме да обмислите спокойно, защото на всички ни се случва, когато сме притиснати от обстоятелствата и имаме спешна нужда от пари да не мислим по-далеч от самото им взимане. А това може да се окаже не много добра идея в последствие, особено ако сте надценили възможностите си и сте заявили сума, която няма да можете да върнете навреме.

Затова… спокойно обмислете размера на заема, който може да ви изкара от затруднението, но и за който сте напълно сигурни, че можете да върнете в срок.

Информирайте се

Преди да кандидатствате за онлайн кредит, много внимателно потърсете информация какъв ще е крайния размер на сумата, която ще трябва да върнете.

Не забравяйте, че ако бързия кредит е до 500 лв. попада в графа „рискови заеми”, така че лихвите по кредита ви най-вероятно ще бъдат по-високи, а периода за връщане - по-кратък.

Обърнете внимание и на общите условия по кредита. Прочетете и най-дребния шрифт и задавайте въпроси като: Ще има ли наказателни условия, ако пресроча погасяването на кредита? Ако има какви ще са? Какво ще се случи, ако не успея да се справя навреме? Има ли допълнителни такси, които се начисляват и ако има какви са? Ако условията не ми допадат имам ли право да се откажа от кредита и в какъв срок мога да го направя? Питайте за всичко, за което се сетите, без да се притеснявате.

Да потърсите малко допълнителна финансова помощ под формата на кредит до заплата от някоя кредитна компания не е нещо лошо, напротив. Просто преди да кликнете на бутона „кандидатствам” трябва да сте напълно наясно с всички условия по кредита и дали те ви удовлетворяват.