Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Георги Гелев Кадър:БНТ
Д-р Георги Гелев Кадър:БНТ

"Не вярвам на думите, които вчера чух по новините от ПР-а на болницата", каза Мира Добрева пред БНТ.

"Ние само говорим и си формулираме проблемите, Бърза помощ каза, че са закъснели само 6 минути, не 50 и аз тук трябва да се обяснявам", допълва Добрева.

В събота Мира Добрева разказа във фейсбук как гостенка на предаването й припаднала, а линейката закъсняла почти час.

"Идвам предимно заради текста на Мира Добрева, в който има малко истина, малко полуистина и малко лъжа. Тя започва с "Днес се случи..", а то се е случило предния ден. Младо момиче, участвало в нейно предаване, колабира. Сигналът е подаден в 15:29 часа", каза директорът на "Бърза помощ" д-р Георги Гелев.

Според тв-водещата сигналът за инцидента е подаден в 15:22 часа.

Според кадри на охранителните камери момичето е припаднало в 15:23 часа, линейката е пристигнала в 16:05. 

"На нас документирано сигнала ни се дава в 15:29 часа. Нямаме свободен екип. Първият освободил се е в района на "Западен парк". Към мястото тръгват в 15:50 часа и пристигат 15:56. В 16:05 нашият GPS дава, че са тръгнали обратно за болницата", допълва доктор Гелев.

"В началото на деня сме били 14 екипа, станахме 13 екипа, заради инцидент с наша колежка. 12 часовото дежурство има 720 хил. минути. Между 15 и 16 часа сме имали 18 повиквания с код червено. Сигналът на Добрева за нас е с код червен, за това първият екип, който се е освободил, е пристигнал", казва докторът.