Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Съдът я призна за виновна

за смъртта на културиста

и за подкуп на полицай

- Знаех присъдата си

предварително, всичко е

уговорено, твърди миската

3 години и половина затвор за убийство по непредпазливост и 4 години и половина затвор при първоначален общ режим за подкуп на служебно лице получи бившата миска Анита Мейзер. Състав на Варненския окръжен съд я призна за виновна по обвиненията за смъртта на съпруга ѝ Николай Димов и опита да даде 30 000 евро на разследващ полицай, “за да оправи нещата”.

Освен това Мейзер трябва да плати 8000 лв. глоба, 150 000 лв. кръвнина на майката на съпруга си, 9000 лв. разноски по делото и още толкова съдебни разходи.

В сила влиза по-голямата присъда от 4 години и половина. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано.

“Знаех присъдата си предварително, всичко е уговорено”, каза на излизане от съдебната зала Мейзер. Според нея компетентните органи трябва

да направят

пълна проверка

на телефонните

разговори между

съдии, прокурори

и следователи

и да видят, че делото срещу нея е поръчково.

Преди това двойно по-висока присъда за Мейзер поиска Варненската окръжна прокуратура. Вместо получените при първото гледане на делото 3 г. затвор държавното обвинение пледира за 6 г. за подкуп на длъжностно лице и 4 г- за убийство по непредпазливост на съпруга ѝ Николай Димов.

Близките на културиста пък настояваха за 300 хиляди лева кръвнина.

Николай Димов умря миналата година на 14 август, задушен след връзване със свински опашки.

Бившата участничка в конкурси за красота в залата

си беше

запушила ушите,

докато

наблюдаващият

прокурор

изнасяше факти

около смъртта на Николай Димов. Тя плачеше тихо на подсъдимата скамейка и демонстрираше пълно разкаяние.

Според майката на Николай Петранка обаче убийството на сина ѝ било умишлено и планирано предварително. Тя твърди, че снаха ѝ не съжалява за стореното и не вижда покаяние в поведението ѝ.

“Синът ми е мъртъв, убит по жесток начин. Скалъпената история на Анита, че това е експеримент, е лъжа. Убийството на Ники е планирано във времето. Трупът на сина ми стоя 5 месеца, никой не направи подробен оглед. Има много пропуски, които не бяха взети предвид. Как Анита

се кълне, че е

обичала много

сина ми, а в

същото време

го е оставила да

се гърчи и умира

пред очите ѝ

Тя твърди, че иска прошка, но аз не видях да има смирение и съжаление при нея. Тя не престана да обижда другото ми дете, дъщеря ми. Така не показа уважение към смъртта на Ники. Искам мир за душата му. Искам справедлива присъда за умишлено убийство.”

Майката на Николай обясни, че е чела много за т. нар. асфиксия и вече знае, че смърт при задушаване не настъпва веднага, а човешкото тяло се бори и се гърчи няколко минути преди края. Затова не вярвала на обясненията на снаха си. Петранка е коституирана като частен обвинител в процеса срещу Анита Мейзер. Защитата ѝ поиска за 52-годишната миска максималното наказание от 5 г. за смърт по непредпазливост - с година повече от държавното обвинение.

Съдебномедицинската експертиза са изготвили

експерти от

Плевен, тъй като

варненските им

колеги си

направили отвод

заради оказан натиск. Близките на Николай обаче не приемат напълно заключенията ѝ, тъй като според тях те не са видели дори трупа, а са изготвили мнението си само по документи.

Според частните обвинители квалификацията “смърт по непредпазливост” е удобна в случая, но имало много разминавания и неточности в обясненията на Мейзер, които квалифицираха дори като абсурдни.

Според адвокат Иван Томов през 2011 г. Анита е инсценирала собственото си отвличане, за да провери любовта на съпруга си. Тя пък твърди, че след връщането му от САЩ го издържала напълно и пръснала 2000 долара за стероиди и хормон на растежа.

Според нейните показания във фаталния ден съпругът ѝ се изкъпал, облякъл се и се подготвил за снимки, лягайки на масажната маса. Тя вързала ръцете, краката и врата му с т.нар. свински опашки. Отишла в съседната стая, без да забележи, че той се задушава. Върнала се, видяла, че има проблеми, но

не успяла да

го освободи от

смъртоносната

примка

Излязла до близкия магазин, той бил затворен, отишла до съседния и като се върнала, Николай вече бил в безпомощно състояние. Тогава го набила.

“След като се върнала от магазина, се ядосала и набила трупа, защото се е случило в апартамента ѝ - това е любовта на живота ѝ”, с ирония обясни нелепата ситуация адвокат Томов. Той твърди, че тя е опитала да си замаже следите, като отива до магазин с охранителни камери, а после е изхвърлила свинските опашки и сака, в който опитала да натика трупа на мъжа си.

Само фактът, че от задържането си досега е зад решетките, спирал Анита Мейзер да сложи край на живота си. Това заяви самата тя в съдебната зала. Така с мъртвия ѝ съпруг щели да станат като Ромео и Жулиета. Тя от своя страна поиска от магистратите да бъде призната за невинна.

“През декември

излъгах съдията,

че съм виновна,

защото се

изплаших

и така мислех, че ще приключи по-бързо делото. Аз съм жертва на глупостите, които казах в съда, и сега това ми коства много”, каза бившата миска. Тя държа дълга реч в последната си дума пред съда, която си беше написала предварително и изчете старателно. “Невинна съм, не съм извършила нищо лошо. Ники се самоуби пред мен по непредпазливост и моята вина е, че бях свидетелка на нещастния случай”, обясни Мейзер. А мотива за желанието да сложи край на живота си повтаряше често в изложението си.

Защитниците на обвиняемата се обединиха около мнението, че квалификацията на обвинението не е правилна и в случая не ставало въпрос за убийство, било то и по непредпазливост, а за нещастен случай. Освен това те настояват да бъде призната за невиновна и

по обвинението

за подкуп,

защото според тях в случая ставало въпрос за “дума срещу дума”. Според адвокатите на Мейзер по това обвинение няма никакви доказателства освен показанията на полицай Веселин Радев.

На 14 август миналата година тялото на Николай Димов бе открито в семейното им жилище край Евксиноград. Огромният културист бил на пода до масажната маса, задушен от свински опашки. Ден по-късно полицията арестува съпругата му и оттогава Мейзер е зад решетките.

Самият факт, че е бил удушен по този начин, предизвика много коментари, а и Мейзер даде объркани обяснения, които се изключваха взаимно.

При първия разпит обяснила, че със съпруга си за последно били заедно пред дома им, тя отишла до магазина, а той се прибрал. Когато се върнала в дома им, го намерила мъртъв. Според друго нейно обяснение самият Николай

я помолил да го

върже, за да

снимат клип

как със сила къса свинските опашки. Та го завързала и отишла да търси с кого да направи клипчето. Когато видяла, че се задушава, търсила ножица или нож, но не успяла да среже свинските опашки.

След като Николай се задушил, Мейзер се опитала да изнесе тялото в сак на колелца, “за да излезе духът му”. Почистила капчиците кръв, които според нейните думи имало по пода, излязла да напазарува, изкъпала се, заредила пералнята, звъннала на Киро Скалата и му разказала версията за нападението в дома ѝ от други хора. През нощта се обадила и на адвокат. Излязла и изхвърлила сака и свинските опашки.

Камерите в дома

на Анита били

изключени

точно преди инцидента и са включени отново малко преди да дойде полицейският екип.

Според варненските патолози, които си направиха отвод по случая, по тялото на Николай има следи от насилие. Носът му бил счупен, има наранявания по върха на езика, както и кръвонасядания от вътрешната страна на устните. Свинските опашки са дълги 45 см, а обиколката на врата му е 42 см в отпуснато състояние.

Версията за други извършители отпада, тъй като достъпът до апартамента е ограничен.