Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Гергов СНИМКА: Архив
Георги Гергов СНИМКА: Архив

Социалисти от Пловдивско изразяват своята подкрепа за решението на областното ръководство на партията да получат стенограмата от заседанието на Националния съвет на БСП от 14 октомври. Това съобщи пресцентърът на червените под тепетата.

Преди дни лидерът на БСП в областта Георги Гергов прати открито писмо до медиите, в което атакува Корнелия Нинова, че е поднесла невярна информация за въпросното заседание в свое интервю по БНР. Той я обвини, че прокарва разделителни линии в партията.

     В декларации до областния съвет на партията в Пловдив активисти посочват, че все повече се налага еднолично управление, като решенията се съобщават чрез медиите, а след това се спускат до структурите. Според тях последният пример за това е свикването на заседание на Конгреса, за чието провеждане и дневен ред отново е оповестено през медиите. От БСП в Стамболийски посочват, че са против разцеплението в партията на групи и взаимното им настройване. Към това становище се присъединяват и организациите от Калояново, които искат да знаят имало ли е на заседанието предложение за вот на недоверие към ГЕРБ и защо то не е било обсъдено. Кога БСП ще стане наистина опозиция, а няма да се занимава единствено със скандали, питат те.

     Социалисти от областта застават зад Георги Гергов и изказаното от него мнение, че най-важно е единството в БСП и е недопустимо да се прокарват разделителни линии между членовете на партията. Това, че не са съгласни с решения на ръководството, не ги прави привърженици на ГЕРБ, категорични са червени функционери от Пловдивския регион.