Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един от арестуваните, проснат на земята по очи. СНИМКА: МВР
Един от арестуваните, проснат на земята по очи. СНИМКА: МВР

Задържаните твърдели, че дрогата, намерена у тях е била подхвърлена

Двама полицаи от столичното 7-о районно управление продавали дрога на дилъри, която основно се търгувала в заведения в Студентски град.

Служителите, които са оперативни работници, бяха задържани в неделя от колегите им от дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР. Те били

оковани с

белезници, след

като получили

рушвет от

2000 лева,

които били белязани. Делото се води от спецпрокуратурата, тъй като полицаите се разследват като част от престъпна група, за което вече получиха обвинения. Очакват се арести и на други уличени.

Задържаните работели в районното управление по линия на борба с разпространението на наркотици. Те обаче попаднали в полезрението на “Вътрешна сигурност” през юли 2017 г., когато започнали да ги следят по сигнал, че продават дрога.

Според разследващи полицаите пласирали основно

амфетамини и

марихуана на

наркодилъри

поне от 6

месеца

От своя страна наркопласьорите търгували с дрогата предимно в заведения и дискотеки в Студентски град. Те били спокойни за “бизнеса” си, тъй като имали думата на полицаите, че ще им пазят гърба.

Служителите на МВР освен това събирали “такса спокойствие” 2000 лв. от всеки дилър в Студентски град, “Младост” и “Изток ”, който не зареждал от тях дрога.

Тези, които

отказвали да

дават пари, били

заплашвани,

казват от прокуратурата. Полицаите ги предупреждавали, че ще ги задържат и че срещу тях ще бъдат образувани преписки и дела.

След претърсване в дома на единия били открити разноцветни таблетки, разделени в найлонови пликове. Според полеви тест става дума за амфетамини. Назначена е химическа експертиза на иззетите вещества.

Единият служител е с дълъг стаж в МВР. Заедно със съратника си се стараели да действат конспиративно. Комуникирали с “подопечните” дилъри единствено чрез интернет приложения и “прави” телефони, които използвали за връзка помежду си, твърдят от прокуратурата. Задържаните твърдели, че дрогата, намерена у тях, била подхвърлена.

Във вторник те ще бъдат изправени пред съда по искане да прокуратурата да бъдат задържани за постоянно.