Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Легендарният тенисист прояви невиждан талант в прахосването на огромното си богатство.

Истината повече не може да бъде прикривана. Борис Бекер е тотално съсипан и не се вижда как ще изплува отново. Легендарният тенисист прояви невиждан талант в прахосването на огромното си богатство. Когато парите свършиха, носителят на 6 титли от Големия шлем не се посвени да взема назаем.

Приятели и банки щедро му отпускаха различни по големина суми. Та кой би помислил, че спортист от подобен ранг няма да се справи с временните затруднения, за да си върне после задълженията с лихвите. Бекер години наред упорито твърди, че няма никакъв проблем в професионалния живот и всичко му върви по мед и масло. Може би се е самозаблуждавал и е бягал от проблемите. Но те са се трупали в гардероба и сега изхвръкнаха с гръм и трясък.

Бекер повече не може да крие огромните си задължения. Той има да плаща над 61 млн. евро на частни лица и банки. Само си представете за колко огромна сума става дума. Дори големи компании биха се затруднили да върнат подобен дълг, а какво да говорим за Бекер, който в момента не може да се похвали с някакви стабилни приходи. Кредиторите обаче не са готови да чакат да настъпят по-добри времена в живота на тенис легендата. Германецът твърде дълго ги лъга, че още следващия месец бизнесът му ще потръгне и ще започне да се издължава.

Най-непримирими изглеждат мениджърите на английската банка “Абътнот, Латъм и съдружници”. Банкерите пращат жалба до съда в Лондон с искане Борис Бекер да бъде обявен в несъстоятелност и да започне разпродажба на активите му, за да се покрие поне част от огромните му дългове. )От съда назначават финансов експерт, който да провери какво точно дължи германецът, и резултатите са стряскащи. Един от най-великите тенисисти на всички времена има да дава пари едва ли не на целия свят, а банковите му сметки са почти изпразнени.

Кредиторите усещат накъде отиват нещата и бързат да затягат обръча около техния длъжник. През юли със съдебно решение са блокирани дори кредитните карти на Бекер. Оставен му е лимит от 550 евро, като идеята явно е да не умре от глад, но да не може и да тегли, каквото му е останало по сметките. В този период германецът прави пореден отчаян опит да успокои света, че слуховете за финансовото му състояние са силно преувеличени. Публикува и снимка заедно със съпругата си Лили и сина им Амадеус. Идеята на фотоса е да покаже, че семейство Бекер е щастливо и задружно въпреки всички провокации по негов адрес. В този период носителят на 6 титли от Големия шлем обяснява в интервю, че е разочарован от опитите да бъде натикан в миша дупка от алчни банки и пристрастни съдии.

„Не съм банкрутирал, плащам си всички задължения с известно забавяне. Въпреки това съдът прие възраженията на някои мои кредитори и реши да ми лепне етикета "банкрутирал”. Сега ще ми е много по-трудно да се справя с възникналата ситуация”, оплака се бившият германски тенисист.

Оправданията обаче не трогнаха най-големия му кредитор - бизнесмена Ханс-Дитер Клевен, който си търси 37 млн. евро от Бекер. Двамата били бизнес партньори, въпреки че никъде не се споменава с какъв точно бизнес са се занимавали. Преди няколко години излязоха информации, че Бекер и Клевен местят компанията си в Швейцария, за да се спасят от ненаситните данъчни копои в Германия. Явно тогава търговията им върви и парите са добри. След това някогашните приятели се разделят, но единият дължи много на другия. Дори да оправи тези си дългове, Бекер дължи над 10 млн. евро и на вече споменатата банка. Засега не е ясно кои още имат да вземат от тенис легендата. Ясно е само, че повече не могат да чакат. Точно заради това съдът постанови да бъде започната процедура по описването и разпродажбата на имуществото на Борис Бекер.

На германеца му е забранено да изнася каквото и да е било от семейната къща. Съдия-изпълнител вече му конфискува четири швейцарски часовника, които ще бъдат пуснати на търг. Със сигурност стойността им ще се вдигне, когато купувачите бъдат информирани, че купуват украшения, принадлежали на един велик, но фалирал спортист. На тезгяха ще бъдат извадени дори и трофеите на Борис Бекер. Те също имат висока колекционерска стойност. Известна аукционна къща вече се зае да изчисли каква е общата стойност на всички купи и медали на германеца.

Какво е обещал Новак Джокович на Бекер, четете в хартиеното издание.