Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

15 минути е продължила полицейска гонка срещу съдия от Ловеч и негов приятел, след като отказали да се подчинят на служителите на МВР.

Двамата мъже били хванати в нощта срещу шести октомври в плевенско село в джип с изгасени фарове. Колата им се движела в кръг, използвали и боен фар. Това усъмнили полицаите, които помислили, че съдията и неговия приятел ловуват незаконно през нощта. След като полицаите се легитимирали и извикали на шофьора на джипа да спре, униформените изстреляли осем стоп патрона, за да спрат джипа им, но не успели.

Последвали нови изстрели, които спукали задните гуми на колата. При претърсването в джипа полицаите открили 2 ловни пушки, 119 бойни патрона и 2 гилзи. От прокуратурата казаха, че все още няма повдигнати обвинения, тъй като чакат експертизи. Те разследват три престъпления - за незаконен лов през нощта, за неспазване на правилата при боравене с оръжие и за осуетяване на полицейско разпореждане. Версията на двамата мъже, които били задържани за 24 часа е че са се разхождали и се изгубили.

Очаквайте подробности.