Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов обяснява за консултативния съвет при президента.
Премиерът Бойко Борисов обяснява за консултативния съвет при президента.

100% фалшива новина е, че сме бойкотирали.

Ако лъжа, ме заплюйте, зарече се Бойко Борисов

“Един час пихме кафенце с президента Радев, водихме разговор. Такъв приятелски консултативен съвет не съм имал нито с Плевнелиев, нито и с Първанов. И днес се развива темата: Бойкот. Що за безобразие. Това е фалшива новина в пълния ѝ обем. 100% фалшива новина. Ако лъжа, ме заплюйте.” Това заяви премиерът Бойко Борисов във вторник, ден след като се провали заседанието на КСНС, а соцлидерката Корнелия Нинова го обвини в бойкот.

Борисов обясни, че е предупредил президентството, че ще закъснее с един час заради преговорите с “Емко”. В понеделник работниците на оръжейната фирма протестираха пред Министерския съвет.

“Ако не ги бях приел, те щяха да пресекат булеварда, да дюдюкат пред прозорците на президента и да блокират работата на консултативния съвет”, заяви премиерът.

Президентът е бил уведомен и за министрите и депутатите, които ще напуснат преди края му, тъй като им предстои пътуване. “Нещо повече - аз предлагах да извикаме други хора от партията, за да излезем с решение”, обясни той.

Има съгласие, че трябва да има антикорупционен орган, няма кой да назначава шефа му, обясни Борисов. Сигурно било само, че това няма да е Министерският съвет.

“Битката сега е

между

парламента и

президента,

не е моя”,

допълни Борисов.

“Президентът Радев каза, цитирам: Не е хубаво да излизаме без председателя на най-голямата парламентарна група Цветанов, без Карадайъ на ДПС, Марешки на “Воля”. Той си извади календара, ден по ден гледахме и се спряхме на вторник, най-удобния за него ден, 13 ч. И аз се разпоредих на началника на кабинета да спре всички пътувания на министрите за него ден,” обясни премиерът.

“Прекрасна обстановка. И снощи с изумление разбирам, че ние бойкотираме президента. При положение че по-приятелски, по-конструктивен съвет не е имало. Всеки си каза защо е против едното или другото. Там има 20 души свидетели.”

Борисов заяви, че не е Симеонов (Валери- б.р.), нито Антон Тодоров, че да дава оценки на журналисти, но който, без да провери 20 участници, е пуснал такива внушения и е произвел фалшива новина.

От "24 часа"