Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Варненската окръжна прокуратура е образувала проверка след екшъна край Генерал Колево, при който след преследване на кола, не спряла на полицейска проверка, беше прострелян 17-годишен младеж, опитал да избяга от униформените. По същия случай районната прокуратура в Девня е образувала бързо съдебно производство срещу 19-годишния Али М. от село Пет могили, който карал колата-беглец. Простреляният Осман е негов брат, а автомобила е на баща им. С тях се возил техен приятел от същото село, който успя да избяга и все още не е задържан.

Екшънът се разигра в неделя по обяд. Полицейски патрул опитал да спре за рутинна проверка опел астра на входа на варненското село Генерал Колево, но шофьорът профучал покрай униформените с пълна газ. След гонка през цялото село, Али опитал да отнеме предимството на служебния автомобил, който карал плътно зад него с включени светлини и сирена, но се забил в него. Той бил арестуван на място, а брат му и приятелят им хукнали да бягат. Полицаят извикал след момчетата да спрат, но те продължили. Той стрелял два пъти и улучил Осман в седалището. Момчето е в болница без опасност за живота.

Срещу Али, който на всичко отгоре няма шофьорска книжка, Районната прокуратура в Девня образува бързо производство за противозаконно попречване на орган на властта да изпълни задълженията си. Престъплението се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 500 до 2000 лева. Не се знае дали бащата на двамата младежи им е дал колата, или те са я взели без негова знание.