Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РЕЧЕНО - СТОРЕНО

Непосредствено след т.нар. "референдум" в Каталуня написах, че това "мероприятие" е антиконституционно, незакононно и като цяло – върховна левичарска глупост. И провокация разбира се. И простотия – като тая изречена оня ден от Стоичков, за която днес разбирам, че се е извинил. Много станаха ритнитопковците у нас гдето разбират от политика! Днес разбрах, че Европейската комисия е на моя акъл. Че и Меркел – също. И правилно.

Но да говориш днес срещу Водача на Испания Франциско Франко означава, че си тъп комунист. Защото това е политикът и държавникът, който спаси Испания от чумата на комунизма, изрита изпратените от СССР терористи и положи основите на обединена Испания. Нито Франко е престъпник, нито франкисткото управление е обявено за престъпно, както за такова у нас е обявено управлението на БКП – със същия закон от 2000 г. и самата БКП е обявена за престъпна организация.

Знае ли това Стоичков? Не му личи да знае, но плямпа. Затова и специално за него ще повторя, че в България има закон, който определя комунистическия режим у нас за престъпен. А партията, която го е осъществяла – за престъпна организация. Означава ли това, че комунистическите отрочета, ако следваме Стоичковата логика за франкистите, не трябва да се допускат до властта? Според логиката на Стоичков означава, защото, ако Франко е зло за Каталуня, то за България няма по-голямо зло от БКП и сюрията нейни лидери-престъпници – от Димитров и Коларов, до Червенков и Живков. Плюс онези негодници, които скриха истината за Чернобилската авария от българския народ – членове на ЦК и Политбюро на БКП. Заради тяхното престъпно мълчание и бездействие тогава стотици хиляди българи починаха от смъртоносните последствия от Чернобилската авария.

А какво да кажем за останалите престъпления на българските комунисти – незаконният им "народен съд", масовите убийства, превратите, атентатите, тероризма, който те наричаха "партизанство" и т.н.и т.н. Да вземе Стоичков да дръпне една реч за престъпленията на комунистите по мексиканската телевизия, та поне едно добро на мексиканския народ да направи.

През 1993 година имах високата чест да бъда удостоен от Негово Кралско Величество Хуан Карлос I де Бурбон с един от най-високите ордени на Кралство Испания– "Големият кръст на Ордена за граждански заслуги". Как, защо и прочие е друг разказ. Вероятно защото съм имал правилно мнение за Испания. Както впрочем и днес мнението ми е правилно.

Рекох също така преди няколко дни, че този път номерът на мераклията за председател на Комисията по досиетата няма да мине. И ето – не мина.Сега научавам, че от ПП ГЕРБ са оттеглили кандидатурата му. Речено от мен – сторено от ГЕРБ. Правилно.

Прочетох и за цирка с депутата Добрев. Там данданията е за отклоняване на вниманието от засилващото се по руско настояване и все по-зле прикрито, другарство между ПП ГЕРБ и БСП. Леките закачки между Борисов и Радев са от същата ария. Както впрочем и нелепото кокошинене на президента Радев срещу американския посланик. Кой да каже на нашия президент, че руският посланик е този, който непрестанно се намесва във вътрешните работи на България? Та нали самият Радев е.... Нима сам Радев себе си не познава? Задължение на всеки посланик е да защитава интересите на своята страна и да го прави открито, публично.Нима очаквате от американския посланик да защитава руските изтребители МИГ? Естествено, че ще защитава американските Ф-16. Друг е въпросът дали българските политици и посланици защитават българските интереси. Защото ако ги защитаваха отдавна да бяхме си модернизирали армията с първокачествено американско оръжие – и самолети, и хеликоптери, и танкове, и кораби дори. Защото най-добрият ни приятел в НАТО са САЩ. А най-големият ни неприятел естествено е извън НАТО. И той бе назован като заплаха за нашата национална сигурност в специален Министерски доклад. Става дума за Русия.

Да сте чули българският посланик в Русия да защити български интерес? Не сте чули и няма да чуете. Нито пък ще видите. Той защитава българските интереси, колкото Ангелкова ги защитава кършейки снага под ръка с руския посланик Макаров по българо-руското Черноморие.

*Александър Йорданов във фейсбук