Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Богати, известни, обожавани, дори звездите имат своите проблеми. В някои случаи се оказва, че страдат от доста сериозни заболявания. А понякога феновете не го разбират и ги обвиняват, че преувеличават проблемите си. Дори се сърдят, когато на звездите им се налага да се лекуват продължително.

Феновете на Лейди Гага останаха много разочаровани, защото певицата отмени цялото си европейско турне. По план то трябваше да започне на 21 септември и да продължи цели шест месеца. Преди няколко седмици обаче изпълнителката бе приета по спешност в болница със силни болки. Състоянието й обаче съвсем не се подобри и Гага официално оповести, че се отказва от всички планирани изяви. Някои почитатели на певицата не приеха добре съобщението и я разкритикуваха, че се “лигави”. Тя остана засегната от нападките.

Гага от години страда от фибромиалгия, което съвсем не е безобидно състояние. То се характеризира със силни мускулни болки, непрекъсната умора и проблеми със съня. При кризи човек понякога дори не е в състояние да се движи. Проблемът засяга около 2% от населението, предимно жените. За момента специалистите не са установили нито конкретната причина, която отключва заболяването, нито има точно лечение. Лекарите единствено могат да облекчават симптомите, но не и да премахват първопричината. Самата Гага обеща, че ще дари средства за повече изследвания на заболяването, тъй като то се оказва изключително тежко.

От него страда и Морган Фрийман, който често участва в конференции и благотворителни събития, посветени на борбата с болестта. Актьорът разкри, че зарази състоянието си често има ужасно силни болки в ръцете и през последните години му се е наложило да се откаже от хобитата си като ветроходство и пилотиране на самолет. Именно заради болестта си Фрийман е и един от привържениците на легализирането на марихуаната. Той не крие, че единствено канабисът е в състояние да облекчи болките му при най-силните кризи.

Това лято пък Селена Гомес се подложи на трансплантация на бъбрек. Нейните фенове също бяха критични и я обвиняваха защо се е покрила някъде да си почива, вместо да промотира новите си парчета. Наложи се самата певица да обясни в социалните медии, че е претърпяла тежка операция. Тя дори сподели снимка от болницата със своята приятелка - актрисата Франча Райса, която й стана донор. От години Селена страда от тежкото автоимунно заболяване лупус. То е изключително опасно и може да увреди сърцето, бъбреците, белите дробове, мозъка.

Болестта има етапи на ремисия, но след това се активира с нова сила. За момента няма открито конкретно лечение, а се използват препарати за потискане на имунната система. Това обаче кара страдащите да имат много по-ограничен живот, тъй като и най-малкият контекст със зарази е опасен за тях. Като странична реакция лупусът предизвиква и панически атаки, депресии и неврози. Именно болестта е причина на Гомес да й се налага да не работи на пълни обороти и често да си взема почивки.

Вследствие на проблема лекарите са констатирали, че бъбречната функция на певицата е съвсем отслабена. Селена дори се подлага на диализа, докато се намери подходящ донор. Оказва се, че никой от близките й роднини не е подходящ, но нейна приятелка отговаря на изискванията за донор. Лекарите съобщиха, че трансплантацията е успешна и Селена вече се е върнала на работа – в момента се снима в новия филм на Уди Алън.

От лупус страда и певицата Тони Бракстън. Тя от години е диагностицирана с проблема и е готова да жертва кариерата си, за да запази здравето си. Чичо й е починал от усложнения заради същата болест и Бракстън признава, че много се страхува, но е готова да се бори с болестта.

Само преди дни актрисата Джулия Луис-Драйфус написа в профила си в туитър: "Една от осем жени се разболява от рак на гърдата. Днес аз съм едната". Признанието й предизвика вълна от съжалителни, но и от окуражителни послания. Драйфус е любимка на зрителите. Само преди няколко седмици тя взе поредната награда – този път “Еми” – за ролята си в сериала Veep. 56-годишната актриса разкри проблема си не само за да съобщи новината, но и за да призове за нови реформи в здравната система на САЩ, които да позволяват на повече хора да имат достъп до по-скъпо и модерно лечение. Драйфус от години участва в различни граждански инициативи и често си позволява да критикува неефективните реформи в страната. През последните месеци всяка нейна реч за получаване на поредната награда съдържа и остри думи към Доналд Тръмп.

С рак на кожата се бори Хю Джакман. Той се подложи на няколко операции, като споделяше с последователите си в социалните мрежи етапите на лечението. Актьорът призова всички да не бъдат “глупави” като него и да не се излагат прекалено на слънце, без да предпазват кожата си. Той насърчава хората да ходят и на профилактични прегледи, тъй като тези за рак на кожата често се пренебрегват.

Холи Бери пък страда от диабет. Красавицата не крие, че е диагностицирана още когато е на 19 години, и оттогава спазва стриктен режим заради проблема си. Тя признава, че през всичките години си е налагала ограничения в храненето и се е задължавала да спортува. Този начин на живот й се отплаща не само защото така държи болестта си под контрол, но и защото именно благодарение на режима си изглежда толкова добре дори днес, на 51 години.

С диабет е диагностициран и Том Ханкс. Самият той открито говори за проблема си и признава, че страда, защото като млад е бил "идиот по отношение на храненето". Ханкс подчертава, че никога не се е хранил здравословно и е обичал да прекалява с вредните храни. Днес обаче си плаща цената за това и съветва всички хора да не следват примера му, а да почнат да се грижат за здравето си, преди да се разболеят. Някои специалисти обаче предупреждават, че състоянието на Ханкс може да се е влошило не само заради лошото хранене, но и заради рязкото качване и сваляне на килограми, което му се е налагало за различни роли. За да играе в "Корабокрушенецът" например, той сваля над 20 килограма.

Известна с това, че открито говори за здравословните си проблеми, е и Анджелина Джоли. Нейното решение да си направи двойна превантивна мастектомия, тъй като е носител на ген, причиняващ рак на гърдата, предизвика огромна реакция. Специалисти и фенове от цял свят спориха дали това е правилно решение, или е сигнал за хипохондрия. Тази година Анджелина обяви, че страда и от т.нар. парализа на Бел, при която се засягат нерви на лицето и човек не е в състояние да го движи.