Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не зная дали тези профсъюзи в Пирогов си дават сметка какъв удар върху репутацията им са тези протести, които искат да върнат "медиците" отказали да приемат критично болния пациент.

Първо, да си прочетат Хипократовата клетва, която давате - вчера я прочетох - там са прости нещата за това, което приемате като дълг и посвещение към хората и как това се отнася към отказа да приемеш пациент. Вижте и какво пише за наказанието ако не сторите това.

Второ, без доверие пациентите ще Ви заобикалят все повече. И днес Пирогов не е символ на добро здравеопазване, обслужването е дървено, често грубо, без уважение към пациента. Това е представата, не казвам, че винаги е справедлива.

Какво очаквате - да направим контрапротест пред Пирогов за да Ви звънне камбанката, че пациентите не могат вечно да търпят унижение.

Не сте незаменими. Познавах този прекрасен човек, който почина и се чудя как изобщо живеете с тази съвест и дръзвате да правите протести?!

Да има недостиг на лекари, на медицински сестри, които вероятно ще ни карат, като общество да правим компромиси с отсъствието на лични качества, но днес имаме достатъчен избор от болници.

И без да Ви обявявам бойкот - не е коректно към хората, които работят добросъвестно при Вас работят - познавам посветени до край специалисти, Ви призовавам да не подкрепяте този профсъюзен протест.

Кое искате да Ви бъде лицето пред обществото - тези които са уволнени или тези които работят и им пука за болния човек?

Отговорът не е сложен.

Животът и смъртта, които са в ръцете Ви също не са сложни теми. Или или. Няма нищо по средата.

От фейсбук