Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Неизвестно защо 47-годишният Стефан Стефанов получи 13 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.
Неизвестно защо 47-годишният Стефан Стефанов получи 13 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Прокурорът протестира скандално ниската му присъда от 13 г. затвор

След като я убил, взел 6-те хиляди долара, които заработила в Канада

Извергът железар от Шумен рязал жена си с трион и хвърлял части от тялото й на кучето си до работилницата. Това разкриха пред "168 часа" разследващи, след като окръжната прокуратура протестира символичната му присъда. Неизвестно защо 47-годишният Стефан Стефанов получи 13 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Съдът уважи и гражданския иск на сина на убитата за 100 000 лева кръвнина.

Мъжът извършил зловещото престъпление, защото Галина Димитрова го напуснала, а той искал да отмъкне спечелените от нея в Канада около 6000 долара. Веднага след съдебното заседание прокурорите бяха бесни заради абсурдната присъда.

“В резултат на дългогодишната си практика мога да кажа, че

за такова чудовищно деяние присъдата

е много ниска

- заяви след съдебното заседание окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. - Ще обжалвам категорично. Аз пледирах за доживотен затвор без право на замяна.”

“Вече депозирахме пред Варненския апелативен съд протест срещу постановената от съда в Шумен присъда - каза пред "168 часа" говорителят и прокурор Яна Николова. - Мотивите на съда все още не са известни. Очакваме ги.”

Според юристи касапинът, който разфасова хладнокръвно жена си, е роден с невероятен късмет, след като съдът го възнагради със затвор на промоция.

“Като майстор железар той ще ремонтира затворническите килии и

за има-няма 5 години ще бъде на свобода

- заяви адвокат. - Само гледай, като нищо ще нареже и другата си половинка, с която заживее.”

Убиецът влезе в съдебната зала със засилена охрана. Освен на ръцете белезници бяха поставени и на краката му. Затруднен в движенията, той пристъпваше едва-едва. Според източници от прокуратурата белезници на краката се поставят на закоравели престъпници, тъй като се отчита рискът те да избягат.

Стефанов беше с качулка на главата. Упорито навеждаше глава, криейки се от фотоапаратите на репортерите.

Съдебното дело срещу касапина се гледа по съкратената процедура. Причината е, че убиецът призна изцяло фактите в обвинителния акт на прокуратурата. При самопризнания от подсъдимия наложенато наказание от съда се редуцира с 1/3. Стефанов помоли магистратите да не бъдат разпитвани свидетели по делото.

От самото начало на съвместния живот между Галина и Стефан

отношенията им

били проблемни

Стефанов бил раздразнителен, агресивен.

Галина Димитрова
Галина Димитрова
Не можел да контролира емоциите си. Искал да доминира над Галина Димитрова, а по-късно и над дъщеря им Боряна. Обвиняемият често употребявал алкохол, при което агресията му ескалирала. Стигал до бой над най-близките хора, с които съжителствал. Всички тези факти от скандалното му битие са отразени в обвинителния акт на прокуратурата.

Галя два пъти го напуска, отивайки да живее при сестра си Жени в Канада. През 2016 г. се завръща и отива във Варна в жилището на покойните й родители. Взела решение да устрои живота си без Стефан. Именно

това нейно решение го вбесило

и го принудило да действа.

Държавното обвинение приема, че тези действия на обвиняемия Стефанов сочат за предварително формираното у него намерение да убие Димитрова, тъй като тя се опитвала да организира живота си без него. А самият той да прибере спечелените пари от престоя на Галя в Канада.

Така на неустановена дата между 13 и 21.08. м.г. Стефам умъртвил жена си в дома им. Пред разследващите той разказал, че двамата са се скарали. Галя нарекла мъжа си дяволско изчадие. Тогава мъжът я ударил силно по главата с точилка. Тя паднала и загубила съзнание. Той довлякъл трупа до работилницата, където го нарязал на части. Преди фаталния инцидент Стефан пил около 600 грама концентрат.

Според обвинителния акт пострадалата се е защитавала с ръка от нападението, при което е получила пет наранявания на китката и дланта.

Двата смъртоносни удара са

в областта на шията

Смъртта на Димитрова е настъпила от остра кръвозагуба вследствие на прерязването на магистрални съдове на шията.

Още същия ден обвиняемият намерил спестените от жена му пари от работата в Канада. Били някъде около 6000 канадски долара по информация от разследващи. Част от парите обменя и от автокъща в Шумен си купува лек автомобил “Форд Фокус” с чужд номер RA 6234. С автомобила възнамерявал да превози трупа, да се освободи от него, а след това да го ползва. Тъй като блъснал колата, решил сам да се справи със ситуацията. Купил си моторен трион марка RTR PREMIUM за 155 лева, за да нареже трупа на жена си. Закупил и черни полиетиленови торби за смет, в които да постави частите.

В работилницата, където са съхранявани буркани със зимнина, Стефанов разчленил мъртвото тяло.

Първо отрязал главата

Сложил я в отделен чувал. В останалите поставил другите части от тялото на жертвата. Когато бе обрисувана тази картина на заседанието, някои от присъстващите не издържаха и напуснаха съдебната зала. Убиецът не трепна нито за миг. Изглеждаше съвсем спокоен. В ръцете си стискаше листче какво да каже пред магистратите, когато му дадат думата.

“Нищо не оправдава постъпката ми. Аз самият нямам отговор защо го направих. Съжалявам, болката ще я нося цял живот. Наложете ми обективно наказание за стореното”, каза подсъдимият пред съдия Марияна Георгиева. Тя е известна с това, че гледа едни от най-тежките дела за убийства в Шумен и областта.

Криминалисти, отлично запознати с разследването по делото, разкриха пред “168 часа” смразяващи факти. “Имаме подозрения, че липсващите части от трупа на Галина

Стефанов е

дал на кучето,

което било вързано до работилницата.” Според нашия източник стените на работилницата били опръскани с кръв. “Истинска касапница, още не мога да дойда на себе си от гледката”, сподели разследващ.