Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И двете нападения остават в графата на неразкритите престъпления.

Футболът освен зрелище за стотици милиони по цялата планета може да бъде и много опасен спорт. Само в разстояние на няколко дни в Европа публично бе екзекутиран опитен вратар и беше смазан от бой популярен треньор.

Двете престъпления предизвикаха силен отзвук на Стария континент, но полицаите засега не могат да се похвалят с някакъв напредък в разследването.

Особено жесток е случаят с черногорския вратар Горан Ленац. 33-годишният страж излизал от стадиона, когато към него се приближил добре сложен младеж, който извадил пистолет и стрелял в главата на футболиста.

Свидетелите на екзекуцията моментално се пръснали в различни посоки, за да не привлекат вниманието на убиеца. Впоследствие по-хладнокръвните дали и подробно описание на убиеца - як мъж с вид на мутра и странна прическа.

Свидетелските разкази обаче засега не помагат особено на полицията. Камерите на стадиона също се оказали безполезни. Разследващите са затруднени и от липсата на мотив. Поне официално вратарят не се е забърквал в някакви престъпления и не е известно да поддържа връзки с подземния свят. От година той си търси нов отбор и малко преди да бъде разстрелян, се похвалил на свои приятели, че

съвсем скоро ще се уреди с нов отбор Близките му са потресени от хладнокръвното убийство, на което не може да бъде намерено нормално обяснение.

Доста повече сламки, за които да се хване полицията, има около нападението над треньора на хърватския "Динамо" (Загреб) Марио Цвитанович. Наследникът на Ивайло Петев в хърватския гранд е причакан от двама маскирани пред дома си, които му нанасят жесток побой.

В критичния момент Цвитанович проявява хладнокръвие и успява да се отскубне, преди да получи още по-тежки травми. В болницата лекарите успяват да наместят счупената ръка и да промият другите рани. Хърватската полиция предполага, че нападението е свързано с футбола. Това не е първата атака срещу високопоставен член на "Динамо". Месец по-рано почетният президент на клуба Здравко Мамич е прострелян в крака в Босна и Херцеговина.