Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветомир Ценов-Квиц
Цветомир Ценов-Квиц

Жертвите от Козлодуй и

Оряхово тормозени 1 г.

Жестока банда за рекет, палежи и изнасилвания задържаха във вторник спецпрокурори и антимафиоти в Козлодуй и Оряхово. За неин бос се сочи известният кримигерой Цветомир Ценов-Квиц. Зад решетките с него са и още 8 души. Още един се издирва.

Според разследването бандата дерибействала повече от година. Жертвите били местни хора с дребен бизнес, свързан с магазини, заведения или земи. Хората на Квиц предлагали да охраняват търговските обекти и нивите им срещу заплащане. При отказ отвръщали с мъчения, брутални изнасилвания и палежи. Освен с рекет подчинените на Квиц се занимавали с лихварство и търговия с дрога.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров от вчера в Козлодуй и Оряхово полицаи от Бюрото по защита на свидетели пазят жертви, осмелили се да говорят срещу бандата.

Антимафиоти претърсили и къщата на Цветан Тинчев-Ландърса. Преди дни той бе посочен от свидетелка за евентуален извършител на палежа на дискотеката на Веселин Попов-Лунгара във врачанското с. Галиче. Според полицаи Ландърса се крие в Бургас, МВР го издирва.

“Бандата прилича на тази на Камен Балбузанов-Куката от Плевен, но хората на Квиц са по-жестоки”, каза разследващ пред “24 часа”.

Цветомир Ценов е сочен за доверен човек на Ангел Попов-Главестия от Галиче. Двамата са подсъдими по друго дело за рекет, побои и лихварство, известно като “Фургона на ужасите”. То се точи от години в спецсъда. На подсъдимата скамейка са още деветима.