Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Къщата на циганската фамилия в кв."Калтинец", пред която бе извършено отвличането
Къщата на циганската фамилия в кв."Калтинец", пред която бе извършено отвличането

Окръжната прокуратура във Велико Търново е внесла в съда споразумение за налагане на наказание от по 4 години затвор за петима похитители на младеж от Горна Оряховица и искан откуп от 200 000 евро. Споразумението ще се гледа от Окръжния съд в старата столица на 29 септември.

Криминалисти от Областната дирекция на МВР във Велико Търново и полицаи от София, Плевен и Ловеч задържаха авторите на отвличането в началото на ноември миналата година, броени дни след престъплението. Петият участник в престъпната група -24-годишен мъж от Плевен, се бе укрил и бе обявен за издирване.

Похищението бе извършено около 22 часа на 27 октомври в квартал "Калтинец" в Горна Оряховица. 19-годишният Светослав паркирал скъпия си мерцедес край къщата на циганската фамилия, когато бил нападнал от маскирани, завързан и натъпкан обратно в колата му. Нападателите отпрашили с пълна газ в неизвестна посока. Малко след това бандитите се обадили на баща му. Заявили му, че младежът е при тях и ще го пуснат срещу крупната сума. Те дали инструкции на бащата да отиде на изхода на горнооряховското село Първомайци, а до табелата ще намери телефон, по който ще бъдат водени преговорите. Родителят обаче алармирал криминалистите и незабавно били предприети заградителни мероприятия. В издирването се включили и частните охранителни фирми.

Похитителите спрели край великотърновското село Пушево, зарязали мерцедеса и прехвърлили жертвата в лек автомобил "Ауди 80". Ненадейно обаче колата, която била купена два дни по-рано от един от извършителите специално за планираното отвличане, се повредила. В същото време бандитите забелязали, че районът гъмжи от полиция и били принудени да зарежат младежа и автомобила в нива край с.Хотница.По купувача на колата полицаите влезли в дирите на групата.

Арестуваните са Тони Петров, Велин Блажев, Емил Сердев и Ибрахим Рашидов на възраст от 24 до 36 години. Те са от Плевен, Тетевен и от павликенското село Стамболово. Издирваният участник Румен Радоев е заловен дни по-късно.