Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ралф Сундберг пристига в съда в Несебър с адвоката си Никола Атанасов СНИМКИ: Тони Щилиянова
Ралф Сундберг пристига в съда в Несебър с адвоката си Никола Атанасов СНИМКИ: Тони Щилиянова

Максимална глоба в размер на 5000 лв. поиска току-що районната прокуратура в Несебър за шведа Ралф Сундберг, брутално изритал в лицето камериерката Диана Петрова. Делото в несебърския съд се гледа по реда на член 78 А от НК при който обвиняемият ще бъде освободен от наказателна отговорност и ще получи само административно наказание глоба чието размер по закон е от 1000 до 5000 лв.

3 са най-съществените предпоставки за този ред на делото, това са чистото съдебно минало на дееца, това, че за престъплението в което е обвинен Сундберг се налага наказание до 3 години затвор и че от престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди обясни районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е и един от наблюдаващите по делото. 

Не прокуратурата обаче, а съдът е определил делото срещу Сундберг да се гледа по този ред. Прокуратурата поиска максимална глоба от 5000 лв. като предел, който българското законодателсвто е предвидило за прояви от този вди. Шведът е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Според Бошнакова трябва да се приложи цялата строгост на закона без да се дискриминират извършителите на българи и чужденци, а всеки турист дошъл на почивка у нас да спазва българското законодателство.

Адвокат Никола Атанасов от софийската адвокатска колегия, който представлява Сунберг бе на коренно противоположна позиция и поиска на клиента му да бъде присъдена глоба в минимален размер от 1000 лв. Адвокат Атанасов подчерта, че не се оспорва престъплението, в което е обвинен Сунберг и поиска той да бъде признат за виновен. Той обаче подчерта, че шведът не само е с чисто съдебно минало, но и никога не е имал проблеми с полицията и правосъдието, а в случая в Слънчев бряг бил инцидентен в неговия живо.

"Съжалявам, много съжалявам, само това мога да кажа", сподели в съдебната зала 52 годишният Ралф. 

Съдът ще се произнесе в 11 и 15 часа.

Очаквайте подробности.

Прокурор Радост Бошнакова
Прокурор Радост Бошнакова