Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона  СНИМКА: Pixabay
За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона СНИМКА: Pixabay

Американски бомбардировачи, придружени от изтребители, прелетяха съвсем близо до Северна Корея като демонстрация на сила, съобщи Пентагонът, предават Ройтерс и БТА.

Преди дни лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун коментира, че Тръмп ще плати много скъпо за заплахите си. От своя страна президентът на САЩ каза, че ще подложат Северна Корея на невиждано досега изпитание.  

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона, което подчертава колко сериозно възприемаме севернокорейското безотговорно поведение, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Ройтерс. Тя добави, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност.

Бомбардировачите от Военновъздушните сили на САЩ В-1В Лансър са излетели от базата в Гуам, американската територия, която севернокорейците заплашиха да нападнат през последните месеци, предава Фокус. Бомбардировачите са били ескортирани от изтребители F-15, които са излетели от базата на японския остров Окинава. Ескадрилата е останала в международното въздушно пространство, според съобщение от военното ведомство на Съединените щати.