Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пикантен скандал около бившия германски канцлер Герхард Шрьодер се разгоря във фейсбук тази седмица – само дни преди парламентарните избори в страната. 73-годишният Шрьодер има нова жена до себе си – 47-годишната корейка Со-Йон Ким. Четвъртата му съпруга, с която още няма развод – 54-годишната Дорис-Шрьодер Кьопф, обяви снощи на страницата си във фейсбук, че двамата са се разделили заради новата любов на Шрьодер.

Връзката на двамата излязла наяве, след като Ко-Йон Ким публикувала през пролетта на 2016 във фейсбук снимки с Шрьодер на профила си, на които се вижда, че двамата са твърде близки. Бившият канцлер по това време е на визита в Сеул за представяне на книгата си. Месец по-късно госпожа Шрьодер пише още веднъж: „Жалко, че правата върху автобиографията на Герхард Шрьодер не са прехвърлени на децата му, а на една корейска жена, която няма нищо общо с описаните в нея събития.“ Семейството осинови две деца, още докато Шрьодер бе на власт. Дорис Шрьодер-Кьопф има и голяма дъщеря от първия си брак. Тя все още няма развод с бившия канцлер, двамата само живеят разделени от февруари.
Вчера тя написа отново във фейсбук профила си: „Госпожа Ким бе една от причините, ако не и единствената, заради която ние се разделихме. По нейна молба запазихме тези обстоятелства в тайна, докато тя уреди семейното си положение. От снимките в медиите виждам, че това вече е факт. Дано обстоятелствата около раздялата не травмират децата, включително и момичето на госпожа Ким и се надявам, че медиите ще проявят разбиране и ще се въздържат.“
Ким оглавява представителството на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия в Сеул. Тя е завършила немска филология в Марбург.