Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Този доклад е най-голямото малоумие, произвеждано в официален български документ. Очевидно стипендианти на "Америка за България" се опитват да вкарат такъв текст в институционална позиция. Имаше един друг подобен - "Визия 2020", който беше приет по времето на служебния премиер Георги Близнашки, но той отпадна при новото правителство.

Текстът е насочен срещу истинските интереси на България. Русия не е заплаха и това мнение се споделя от 80% от българския народ. Всеки опит Москва да бъде определена като заплаха го тълкувам като продажничество.

Какъв е критерият за заплаха? Не е ясно. Искам да ми обяснят защо Русия е толкова страшна. Хвърля се в пространството някакво твърдение, но никой не е дал данни, които да покажат, че Русия е заплаха. Има отметка - че това е, защото тя не се съобразявала с международното право и суверенните територии на някои държави. Но в такъв случай трябва да обявим и САЩ за заплаха. Те не се съобразиха със суверенните граници на Сърбия и откъснаха Косово като живо месо.

Трябва да опишем всички държави. Странно е, че само Русия е посочена като проблем. САЩ явно са ни голям съюзник. Разбира се, не трябва да се караме със САЩ, но не може да се оплитаме в геополитическо блато.

Най-проблемната част на доклада е констатация в преамбюла, в която културното сътрудничество се разглежда като част от т.нар. хибридна война. Аз питам - ако четеш роман на Толстой, ставаш враг на държавата ли? Зададох този въпрос в комисията по култура и медии, но не получих отговор.

Русия няма намерение да напада дори най-алкохолизирания десен интелектуалец.

България има интерес да поддържа добри политически отношения с всички и да бъде посредник между Москва и Европа.