Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Бербатов с дипломата си за завършен "Спортен мениджмънт" между ректора на НСА проф. Пенчо Гешев и заместник министъра на спорта Ваня Колева.
Димитър Бербатов с дипломата си за завършен "Спортен мениджмънт" между ректора на НСА проф. Пенчо Гешев и заместник министъра на спорта Ваня Колева.

Един ден може да ръководя БФС, но мога да бъда и министър! С леки стъпки се придвижвам напред, заяви звездата

"Избрах Националната спортна академия, изучих се, получих дипломата си, сега вече мога да бъда управленец в спорта. Така че да внимават всички управленци!" Това заяви голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов и предизвика усмивките на новоприетите студенти в НСА, препълнили аула Максима на спортната академия за официалното откриване на новата учебна година. "С леки крачки се придвижвам напред. Трябва да следваш всички етапи в живота си", добави 7-кратният футболист №1 на България.

Димитър Бербатов получи лично дипломата си за бакалавър по "Спортен мениджмънт" от ректора проф. Пенчо Гешев, а следтова от академията разкриха, че първият българин, голмайстор на английската Висша лига по футбол, ще продължи да учи в НСА и за магистър.

След церемонията последва и логичен въпрос - дали тези негови думи са стъпка към това един ден да застане начело на Българския футболен съюз. А Бербатов отвърна с леко намигване: "Мога да бъда и министър. Трябва да се целим високо." След което продължи: "Всичко с времето си, сега все още играя футбол. Впоследствие ще взема решение. Догодина ще бъда на 37 години и лека-полека приключвам с футбола. След това с инструментите, които имам, в случая - с моята диплома, ще ми помогне, ако реша, да се занимавам с управление. На споменатия от вас футболен съюз ли - ще видим. Може пък да искам да съм министър. Ще видим - всичко с времето си."

"Дипломата е нужна. Аз мога и без нея, но няма да е изпълнено всичко. Като се погледна в огледалото и ще знам, че нещо не е както трябва. Но в момента всичко си е по местата", каза още рекордьорът по голове за националния отбор.

Застанал пред новоприетите студенти в НСА, току-що получилият дипломата си Бербатов се обърна към тях: "Вярвайте на преподавателите си, така както аз го правих. Вярвайте на себе си, че след като се изучите, ще можете да постигнете нещо в живота, както аз го направих. Учих, правих това, което обичах, а то впоследствие се превърна в моя професия и донесе много позитиви за мен. Най-важното, което трябва да правите, е да вярвате, че сте способни, че можете. Че ще се изучите, това е ясно, тъй като имате най-подготвените преподаватели. След това всичко е във вашите ръце, крака ум - всеки спрямо това, с което е избрал да се занимава. Като човек, който вече не е първа младост - е, не съм и стар, но се опитвам да дамам пример на младите. Затова имам и фондация. И вярвам, че примерът, който давам лично, е достатъчен на повечето млади хора в залата да си кажат: "Щом той може в България, защо аз да не мога?!" Затова - успех!"

Димитър Бербатов с гимнастичките Катрин Тасева, Невяна Владинова и Лаура Траатс, които бяха приети за студентки първи курс в НСА заради постиженията си. СНИМКИ: БОНЧУК АНДОНОВ
Димитър Бербатов с гимнастичките Катрин Тасева, Невяна Владинова и Лаура Траатс, които бяха приети за студентки първи курс в НСА заради постиженията си. СНИМКИ: БОНЧУК АНДОНОВ