Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Едно от нещата, които тоталитарната власт на комунистическите престъпници разсипа в България, бе образованието. Получили властта НЕЛЕГИТИМНО, не благодарение на честни избори, а благодарение на щиковете на чужда окупационна армия, въпросните престъпници естествено се страхуваха, че ще я изгубят и лягаха и ставаха с вечната си параноя. Имаха пълно основание, защото българският народ ги презираше и ако не бе СССР и съветската армия тия негодници нямаше да изкарат и два месеца на власт. И затова те действаха по два начина - насилие, жестоко насилие и налагане на мълчание от страх от една страна и промиване на мозъците на децата от невръстна възраст още в началното училище. Подготвиха си армия от безлични учители, папагалстващи безкритично идеологизираната история и идеологическите им псевдонауки.
Задачата на училището по време на комунистическия режим беше да създава немислещи, послушни хора, които да зубрят и да повтарят безкритично спуснатите отгоре "истини". Поощряваха безопасните за престъпната им власт конформисти, кариеристи, тарикати и жестоко преследваха почтените, смелите и мислещите. Това нанесе непоправими щети на българската нация, по-страшни и от избиването на националния ни елит. В училище (и навсякъде другаде) създаваха, целенасочено и упорито създаваха не бъдещите граждани на страната, а социалистическият човек - промит мозък, лишен от срам и морал.
И въпреки това, въпреки че и до днес образованието в България е под всякаква критика, че не стимулира МИСЛЕНЕТО, логиката, критичността, а зубрачеството и невежеството, не се гаси туй що не гасне!
Дори най-жестоката тоталитарна система не може да промие всички мозъци и не може да откаже хората да мислят, а малцината ИСТИНСКИ, посветени на професията си български УЧИТЕЛИ да вървят срещу течението и да се борят за ограмотяването и за интелектуалната мощ на нацията. На тези малцина действителни интелектуалци, поклон и честит празник! На техните добри ученици - също. На всички ученици и учители също честит празник и помнете, че доброто образование е важно за бъдещето на България, а глупостта и невежествотото са заплаха за националната ни сигурност и независиомостта ни.