Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На този етап правителството се въздържа от позиция. Калин Митрев е изпратил обяснение във връзка с Азербайджанския случай до българското правителство. Това каза финансовият министър след заседание на Министерски съвет.

В него той е съобщил, че е получил тези пари, за които писа "Гардиън", когато не е бил представител на ЕБВР. Тези доходи са декларирани и за тях са платени данъци, което е проверимо, каза Горанов.

Тъй като засега информацията е от медийни разработки и от изявленията на самия Митрев, Министерски съвет е решил преди да вземе позиция да изпрати официално писмо до управителните органи на банката. След като се получи отговор, ще излезе в позиция.

Горанов уточни, че правителството само предлага кой да е представителят в ЕБВР, но назначението е на самата банка.

В случая кабинетът може да изрази позиция, но не и да предприема действия. На този етап кабинетът не вижда нарушаване на българското законодателство и затова се въздържа от позиция. 

Самият Митрев е обяснил, че ръководството на банката няма притеснения.

Горанов отново посочи, че ще се изчака реакцията на Европейска банка за възстановяване и развитие, и припомни,че тя може да уволнява и назначава, ние можем само да изразим позиция.