Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лазар Влайков Снимка: Фейсбук
Лазар Влайков Снимка: Фейсбук

След изключването му от ГЕРБ Лазар Влайков подава оставка и като председател на общинския съвет в Септември. Това става ясно от заповед на самият Влайков, публикувана в официалния сайт на община Септември, с която се свиква извънаредна сесия на общинския съвет на 07.09. / четвъртък / от 9 часа. В дневния ред на сесията е посочена една единствена точка - избор на нов председател на общинския съвет в Септември, което ще рече че досегашния председател вече е депозирал оставката си. Лазар Влайков е собственикът на пистолета, с който се смята, че е застрелян 47-годишния Наско Тонкев от 6-годишно момченце при нещастен случай в с.Виноградец.

Именно поради това от изпълнителната комисия на ГЕРБ го изключиха от ГЕРБ. Близките на убития обаче твърдят, че не детето, а Лазар Влайков е изтрелял фаталния куршум. Освен това те твърдят, че Влайков е говорил по телефона, веднага след като лично констатирал смъртта на Тонкев, с приятеля си районен прокурор на Пазарджик, който да го посъветва как да се измъкне от ситуацията. По подобна версия се работи активно от разследващите органи.

В понеделник от прокуратурата обявиха, че решението за арест и повдигане на обвинение на Влайков ще бъде взето след разпит пред съдия на детето и проверка на разпечатките от разговорите на общинския председател в нощта след убийството. Във вторник детето беше разпитано, а утре трябва да излязат резултатите от проверката на разпечатките. Не е ясно и дали Лазар Влайков ще се откаже само от председателския си пост, или ще напусне окончателно и самия общински съвет, както го призоваха от ГЕРБ.