Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тя трябваше през октомври да защити своята титла в Монпелие, но така и не стигна дотам. 26-годишната Анжелик Дюшмен се почувствала зле, докато тренирала за един от най-важните мачове в кариерата си. Веднага е откарана в болница, където установяват, че е получила сърдечен арест, ала не успяват да я спасят. По-късно Дюшмен умира от белодробна емболия. А трагедията хвърли в ужас цялата френска боксова федерация.

В последния боксов сезон младата жена била непобедима - тя имала 14 победи и нито една загуба. Става шампион на Франция два пъти и взема световната титла през 2015 г.

Анжелик произлиза от семейство на боксьори. Влиза в залата едва седемгодишна, вдъхновена от своя баща. За жалост той напуска този свят преди няколко години по подобен начин - след сърдечен удар.

След шока от новината братът на Анжелик, който също е професионален боксьор, използва фейсбук, за да сподели една наистина трогваща история със своята сестра: "Винаги се усмихваше на децата в лагера, а бокса обичаше толкова много. Спомням си как стояхме заедно в съблекалнята преди една от битките ми, а ти се опитваше да ме разсмееш, защото вярваше, че съм се притеснил много. Мой шампионе, винаги ще съм готов да се срещна отново с теб."

Колегите й от своя страна я описват като интелигентна, талантлива и много земна: “Невероятен боксьор и смирен човек. Както се превежда името , тя наистина беше ангел” Носителката на титлата на WBF в категория „перо" е поредният млад спортист, който намира смъртта си без време това лято. Само преди ден легендарният шампион по силов многобой Дийн Мерсер почина на 47 години.

Преди по-малко от 10 дни пък се сбогувахме с бронзовия ни медалист от олимпийските игри в Атина през 2004 г. Величко Чолаков, който почина на 35 г.