Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Криминалисти оглеждат колата на Адриан. СНИМКИ: ДИМИТЪР МАРТИНОВ
Криминалисти оглеждат колата на Адриан. СНИМКИ: ДИМИТЪР МАРТИНОВ

Бащата Тони Златков няма връзка с похитителите

Синът на шефа на автокъща “Софавто” Тони Златков - Адриан, е в неизвестност от сряда сутринта. Основната версия е, че е отвлечен, съобщиха висши прокурори. Разследващите стигнали до този извод след оглед на изоставената кола на 25-годишното момче. Тя бе намерена в сряда сутринта край софийското село Герман.

Тони Златков видял сина си Адриан да излиза от семейната къща към 8,30 ч. Младежът тръгнал за работа към офиса в София с луксозния си черен мерцедес.

Адриан е външнотърговски директор на “Софавто” (за работата му - виж карето долу). Около час след него излязъл и Тони. Той

видял мерцедеса

на сина си

изоставен

край гробището 

Отвлеченият Адриан Златков
Отвлеченият Адриан Златков

Документите и телефонът на сина му били в колата, но от момчето нямало следа, каза зам.-директорът на СДВР Борислав Борисов. Той уточни, че именно бизнесменът е подал сигнала за изчезването на сина си в 10,34 ч, около час след като е намерил колата.

“Работим по всички версии, отвличането е една от тях, но засега няма основна”, заяви официалво Борислав Борисов. Веднага след сигнала към Герман р насочен екип от столичната полиция и 8-о районно управление.

При огледа на колата освен джиесема и документите са открити и лични вещи. Проверка показала, че Адриан не е говорил по мобилния си телефон от сутринта в сряда. Нямало есемеси и повиквания. Апаратът е даден за експертиза, ще се търсят и отпечатъци.

По думите на старши комисар Борисов в мерцедеса няма следи от насилие или борба. Няма информация да е открита кръв или друга улика.

Над 6 часа продължи огледът на мерцедеса, който бе вдигнат след 14,30 ч и бе откаран към СДВР. Според наш източник той бил зарязан на метри от дома на автокрадеца Ярослав Димитров-Яро. Преди 2 дни се разбра, че бандидът е пуснат предсрочно. Той се прочу, след като ядоса премиера Бойко Борисов през 2015 г. с каржба на кола, докато е под домашен арест. Яро обаче нямал нищо общо с изчезването на сина на Златков.

Пред криминалистите

бащата на Адриан

заявил, че няма

врагове

и не е получавал заплахи. Той самият нямал обяснение какво може да се е случило със сина му, каза зам.-шефът на СДВР.

“Моля ви, оставете ме! Не мога да говоря в момента”, каза пред “24 часа” Златков. “Не зная нито къде е синът ми, нито дали е добре”, обясни с треперещ глас притесненият баща. 

Младежът излязъл от дома сутринта.
Младежът излязъл от дома сутринта.

“Категорични сме, че става дума за отвличане. Всички доказателства сочат натам”, казаха по-късно от прокуратурата за “24 часа”. Похитителите обаче не се бяха свързали със семейството на момчето до редакционното приключване на броя. Няма информация за поискан откуп.

Според основната версия момчето е отвлечено за отмъщение срещу баща му Тони и затова все още похитителите не се обаждат.

Срещу автокъщата на бизнесмена вече имаше 2 палежа. (Виж карето вляво)

Няма данни отвличането да е провокирано от самия Адриан. По-скоро се смята, че е нарочен като лесна жертва.

Не се изключва обаче и версията младежът сам да е решил да изчезне заради “лична драма”. Не е известно той да е имал близка приятелка, затова тази хипотеза е малко вероятна.

Родителите му казали, че между тях и сина им не е имало конфликти.

В автокъщата на семейството също бяха озадачени и шокирани от новината за изчезването на Адриан. “Той е много възпитано и любезно момче, изненадани сме”, каза служител в автокъщата на столичния бул. “Драган Цанков”.

Там научили за изчезването на момчето от медиите. Веднага се обадили на шефа си, за да му предложат помощ. Златков обаче отказал и ги помолил да продължат да работят, все едно нищо не се е случило.

Именно в този клон на автокъщата са извършени двата огнени атентата. Засега криминалистите изключват връзка между палежите и изчезването на момчето.

За разпит се

издирва и мъж,

свързан с

бизнеса на

семейството

Той е на почивка в чужбина и полицаите го чакат да се върне в София. Той не е основен заподозрян, нямаме никакви улики, но очачкваме да ни помогне с информация, каза криминалист. Той и колегите му все пак решили да го привикат, защото имал потенциален мотив за отвличането във връзка с бизнеса.

Адриан е доста активен във фейсбук от години. Младежът редовно се отбелязва от различни дискотеки. Най-често компания му правят 3-ма мъже.

“Адриан е нормално момче, което си гледа работата”, каза за “24 часа” най-добрият му приятел, но помоли за анонимност.

Той се познавал със Златков-младши от почти 20 г.

“Никога не съм го чувал да повишава глас. Той потушава конфликти, а не участва в тях”, обясни неговият приятел.

Няма някой, на когото да не е помогнал. Нямам обяснение какво се е случило”, добави младежът.

Друг близък на Адриан го описа като човек, който обича да се забавлява, но не и да парадира с възможностите си.

“Харесва дискотеки, но не е вярно, че всяка вечер е по тях с различна кола. Той

има два

автомобила -

мерцедес и

ферари”,

каза друг от приятелите на Адриан. Той изключва версията младежът да се е покрил сам.

“Адриан не е такъв, ако има проблем, го споделя с нас и заедно търсим решение. Освен това не е научен, че проблемите се решават, като им обърнеш гръб”, добави приятелят му.

2 палежа срещу аукционите на бащата

Два огнени атентата имаше срещу автокъщата “Софавто”, чийто собственик е Тони Златков - бащата на Адриан.

Единият е отпреди 5 г. и заради него се води дело срещу длъжник на автокъщата. Вторият бе извършен през април т.г. Тогава изгоряха коли за над 1 млн. лв.

Полицията арестува двама души, след като пламъците унищожили офиса, три джипа и скъпа лимузина, а други три коли били частично засегнати.

“Очарован съм от работата на полицията”, каза тогава пред “24 часа” Златков. И в двата случая атаките били заради пари.

Едната била заради дълг от 295 000 лева. Фирмата завела дело срещу двама длъжници - единият имал да дава 270 хил. лв. за взети камиони и строителна техника на разсрочено плащане за 3 г. Другият дължал 25 000 лв. заради кола на лизинг.

Младежът има две фирми

Изчезналият син на собственика на автокъщата за луксозни автомобили “Софавто” Адриан е роден през 1992 г. Работи във фирмата на баща си като мениджър на външнотърговския отдел и поръчките, показа проверка на “24 часа”. Започнал там още след завършване на гимназия, защото бащата Тони Златков държал наследникът му да е в течение на фамилния бизнес.

Според запознати именно в семейната фирма била основната трудова дейност на младежа. Освен това Адриан притежава и две фирми - “Соф сървисис” и “НТТ Трейд”, които са в компютърната сфера. Двете дружества са еднолични.