Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българинът се оплаква от твърде краткото време за подготовка, боксовите акули вече търсят съперник за непобедения британец

Напрежението около мегасблъсъка на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа продължава да се трупа с всеки изминал ден. Най-добрият ни професионален боксьор влезе в остра конфронтация със собствените си мениджъри, обвинявайки ги, че правят всичко възможно, за да саботират подготовката му за сблъсъка с непобедимия британец.

Само преди няколко дни акулите в този бизнес обявиха със задоволство,че са се разбрали мачът за титлата на Международната боксова федерация (IBF) да се състои на 28 октомври в Кардиф. Феновете посрещнаха с въодушевление новината, а десетки българи започнаха да търсят самолетни билети и хотелски резервации. Оказа се,че не всички са доволни от обявените дата и място. Кубрат Пулев във фейсбук се оплака, че е научил от медиите за всички подробности около предстоящия му и може би най-важен професионален бой в живота. Кубрат изрази също така притеснението си, че е преговаряно зад гърба му, без никой да се запознае с неговите изисквания относно мача с коравия британец.

Българинът е убеден, че няма да има достатъчно време да се подготви както трябва за кървавата си среща с Джошуа. Той също така не е никак убеден, че точно Кардиф е най-подходящото място за провеждането на двубоя. С две думи – не е съгласен с нито една от точките в подписания договор.

Недоволството му беше посрещнато с хладна неприязън от страна на мениджърите му от “Зауерланд”, които вече са уточнили и финансовите параметри и за нищо на света не могат да се отметнат от уговорката, постигната с мениджърите на Джошуа.

“Споразумението е за края на октомври. Общо два месеца за подготовка. Определено са достатъчни. Единственото, което остава да уточним, е мястото на срещата. Кардиф е е първи вариант, но има шанс и за Лас Вегас”, заяви пред Нова телевизия един от собствениците на компанията, Кале Зауерланд. От думите му стана ясно, че той и колегите му ще направят всичко необходимо, за да убедят техния клиент в предимствата на избраните дата и място.

Доста по-притеснителни обаче са словесните изяви на другия лагер. Мениджърите на Антъни Джошуа едва ли не вече говорят за смяната на Кубрат Пулев с друг достатъчно подготвен и известен боксьор. Човекът, който движи делата на Джошуа, е Еди Хърн.

Добре познатата акула в боксовите среди няма нищо против да организира друг мач на своя подопечен, важното е парите да си текат. Еди Хърн си го каза в прав текст: „Ако Пулев няма желание да се бие и се откаже, ще се обърнем към следващия претендент в ранглистата на Международната боксова федерация - Карлос Такам. И това се очертава да е тежък и крайно интересен двубой”, обяви Хърн пред интернет боксовата телевизия IFL. Той все пак се сети да обясни,че разговорите с колегата му Кале Зауерланд вървят в правилната посока и се надява нещата да се уредят. Още повече че според Хърн самият Кубрат Пулев бил добре осведомен колко добри пари ще спечели от сблъсъка с Джошуа.

И като стана дума за пари, Кобрата категорично заяви своята незаинтересованост към финансовия аспект на предстоящия боксов двубой. Той наблегна на желанието си да се представи по възможно най-добрия начин и да защити името си, докато всички около него се облизвали само за гарантираните пачки. Играта на нерви със сигурност ще продължи, а Кубрат ще е най-малко печелившият от нея.