Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мирей Дарк до края се бори със здравословни проблеми и семейни скандали

Смелата Мирей Дарк напусна този свят на 79 години, заобиколена от най-близките си хора и, разбира се, най-голямата си любов - Ален Делон.

Истинското й име е Мирей Егроз, но избира псевдонима Дарк в чест на Жана д’Арк. Двете жени наистина споделят много, но най-вече силата си за борба. Животът на Мирей никак не е лесен. Тя се справя с много травми, белязали не само детството й, но и дните й като актриса.

Родена е през 1938 г., баща й е градинар, а майка й е продавачка в магазин за хранителни стоки, ала двамата не се разбират добре. Мирей е разкъсана между родителите си.

"Бях инцидент в живота на майка си, а целият й свят се изпълни със страдание. Баща ми не можеше да ме обича, защото в мен виждаше изневярата на съпругата си. А майка ми не можеше да ме обича, защото сякаш обичаше друг мъж чрез мен", това разказва Мирей в своята книга "Баща ми", която излиза през 2008 г. От нея става ясно още, че тя става пряк свидетел на родителя си да се самоубие. Той я замъква на тавана с дебело въже в ръка, което опъва на гредите: "Искаше да се самоубие. Каза ми: "Това е заради теб." Умолявах го да не го прави, но не мога да отрека, че не изпитвах голяма любов към него. Тогава започнах да плача и го помолих за прошка."

Актрисата не се справя само с травмиращото си детство, но и с много здравословни проблеми. Тя преживява два мозъчни кръвоизлива, а заради заболяване на сърцето не може да има деца.

Въпреки това, красавицата блести във филми, заедно с големи фигури като Жорж Лаутнър, Пиер Ричард и дори Ален Делон, с когото имат 15-годишна връзка. Но и там смелата Дарк среща трудности: "Ален желаеше семейство, искаше да продължи гена си, да предаде страстта си към киното и сцената на своите деца." Ала самата тя не може да му роди дете заради сърдечната малоформация, от която страда. Според лекарите евентуална бременност би сложила край на живота й. Дарк обаче няма против да се грижи за Антони - сина на Делон. Той е детето, което винаги е мечтала да има.

През 1980 г. идва нов удар за звездата на френското кино. След автомобилна катастрофа е обездвижена за три месеца заради фрактура на гръбначния стълб, претърпява и поредната операция на сърцето, което по-късно е разбито от голямата й любов.

Ален я посещава в болницата и заедно с това снима "За кожата на едно ченге". На снимачната площадка, както се случва и с Мирей, се влюбва в партньорката си Ан Парийо и това слага край на 15-годишната им връзка.

"Мъжете са безсилни пред болестите" - заключава Дарк в автобиографията си "Една свободна жена".

С Ален Делон се среща през 1966 г., но им отнема две години да станат близки. В деня, в който снимките му на La Piscine приключват, Ален се обажда на Мирей и я кани на опера. Тя веднага се втурва към първия магазин на "Ив Сен Лоран" за да наеме рокля. Този период е тежък за красавеца, но Дарк стои плътно зад него. Тя се е превърнала в най-истинския му приятел и точно за това е и най-дългата любов на Делон, а той не веднъж я нарича "жената на живота ми".

“Те бяха заедно 15 години. След това всеки тръгна по своя път. Но всъщност никога не са се разделяли”, коментират приятелите им.

За годините си заедно Ален Делон с тъга споделя: “Имах пълното съзнание за любовта, която тя ми дава. Да те обича Мирей — страстно и безусловно — е невероятен късмет, който не всеки е имал в живота си.” Заради него постави кариерата си на заден план, припомня “Фигаро”.

През септември 2016 г. Мирей Дарк получана два мозъчни кръвоизлива. В интервю за “Пари Мач” и RTL тогава тя призна: “Почувствах, че смъртта не е далеч”, а по-рано тази година сайт за фалшиви новини я обявява преждевременно за мъртва.

След анонса за смъртта й Ален Делон все още не е направил изявление. Синът му Антони обаче коментира пред медии: "Мирей беше катализатор за любов, духовен човек, забележително смела, нежна и оптимистична. В живота си тя мина през големи изпитания и ги преодоля с благородство и висок дух. Мирей стана част от живота ми, когато бях на четири години, и ме отгледа с много уважение и нежност. Никога не е искала да замени майка ми. Напротив, винаги е говорела за нея с добро." В профила си в инстраграм Антони написа: "С много нежност! Почивай в мир, Мими."

В туитър актрисата, с която често са сравнявали Мирей Дарк, Бриджит Бардо написа: "Плача за теб, Мирей. Мими, моя малка сестричке в киното, ти съхрани своята детска душа и умееше да бъдеш дама, криейки своята крехкост и скромност. Мирей беше щедър човек. Тя даваше повече, отколкото получаваше."