Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Венцеслав Василев, който на 18 август застреля съпругата си Елена в квартал "Лагера", помоли Софийския апелативен съд да го пусне на свобода, защото в ареста не може да лекува онкологичното си заболяване.

Той страда от рак на простатата и е с разсейки в таза. 64-годишният мъж се оплака, че лекарят на ареста, както и докторите на МВР болница, не познавали лекарствата, които той приема и заболяването.

На 8 септември Василев имал планирана химиотерапия. "Вкъщи имам специален "фотьойл", на който седя, защото изпитвам силни болки в таза и прешлените", обясни обвиняемият.

Той искал да използва условията в дома, за да се лекува. "В моя съсипан живот няма да извърша друго престъпление и не ме е страх от вендета", добави Василев.

Венцеслав Василев, който гръмна жена си пред очевидци в столичния квартал "Лагера". СНИМКА: Пиер Петров
Венцеслав Василев, който гръмна жена си пред очевидци в столичния квартал "Лагера". СНИМКА: Пиер Петров

Прокуратурата представи съдебномедицинска експертиза, която доказва заболяването на обвиняемия, но се обяви против излизането му от ареста.

"Не се съмняваме в тежкото здравословно състояние", обявиха съдиите. Те обаче отказаха да пуснат Василев с аргумента, че извършеното от него е изключително тежко престъпление, поради което не се изключва опасността той да извърши ново. 

В случай че в ареста лечението му не може да бъде проведено добре, Василев може да поиска отново промяна отново мярката му за неотклонение и да бъде настанен в специализирана болница.