Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В резултат на незабавни действия по „горещи следи“ служители на РУ-Берковица разкриха извършители на кражба от дома на възрастна самотно живееща жена. СНИМКА: Pixabay
В резултат на незабавни действия по „горещи следи“ служители на РУ-Берковица разкриха извършители на кражба от дома на възрастна самотно живееща жена. СНИМКА: Pixabay

В резултат на незабавни действия по „горещи следи“ служители на РУ-Берковица разкриха извършители на кражба от дома на възрастна самотно живееща жена. Криминално проявен мъж и двама непълнолетни са установени задържани броени часове след престъплението.

Тази нощ, в 00.49 часа, в РУ - Берковица постъпил сигнал от съсед на 78-годишна жителка на Берковица, който съобщил, че от къщата й се чуват викове за помощ. Незабавно към адреса се отправил дежурен автопатрул. Възрастната стопанка разказала на полицаите, че била събудена от силен шум, а след секунди през вратата на стаята й, подпряна с дървени колове, влезнали двама непознати. Единият хвърлил по нея предмет, тя се развикала за помощ и натрапниците избягали. По думите на потърпевшата, от джоб на дреха, закачена във вътрешното стълбище на къщата, била отнета дребна сума пари. На жената е оказана медицинска помощ, установена е аркада на веждата, няма опасност за живота й.

Сформираната веднага оперативна група от служители на РУ – Берковица е извършила оглед. В резултат на проведените оперативно-издивателни действия по „горещи следи“ скоро са задържани извършителите на престъпното деяние - криминално проявеният и осъждан З.Б. /28 г./ и двама непълнолетни на 16 и 14 години, и тримата от Берковица.

В хода на действията по разследването е изяснено, че непълнолетните младежи проникнали в дома, за да търсят пари, отнели 16 лева и лична карта. Подплашени от виковете за помощ на жената, те я замерили с твърд предмет и избягали заедно със З.Б., който ги чакал на улицата в близост до къщата.

Тримата са направили самопризнания. На З.Б. и 16-годишния са наложени 24-часови полицейски мерки за задържане. След консултация с дежурен прокурор от Районна прокуратура – Берковица, предстои на тримата да бъде повдигнато работно обвинение за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК.