Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Монтанското село Габровница Снимка: Камелия Александрова
Монтанското село Габровница Снимка: Камелия Александрова

Това убийство на невинно момиче разтърси цялото село Габровница. Много роми живеят тук, но са мирни. Напоследък секнаха и кражбите и сега тази трагедия! Младите не знаят какво правят. Този мъж е полудял!, коментират съселяни на закланата 16-годишна Галина. Тя бе убита в нощта срещу неделя от ревнивия си приятел и баща на 11-месечната им дъщеричка Цветомир А., известен в монтанското село с прякора Комара.

Изпращаме детето си с много мъка, болно ни е, че е млада, а освен това ни каза, че пак е бременна, изплакват едва думите близките на Галина.

Цялата фамилия на Галя са бедни и скромни хора от малцинството. Винаги са търсели законен начин да изкарват прехраната си. Пасат кози, дядото се грижи за козите на цялото село, затова след тази трагедия им помагаме. Устройваме социално погребение за клетото момиче, отишло си рано от този свят, с пари от кметството. Момиченцето ѝ, което е още кърмаче, ще получи необходимите грижи от социалните, каза кметът на село Габровница Борис Цветков.

Убиецът се предал на другия ден в полицията. След зверството в къщата на приятелката си избягал пеша до гара Мърчево. Взел влака и се прибрал в родното си с. Малорад. Там разказал на приятел какво е сторил, а той го издал на полицията. Изтрезнелият Цвети сам се предал в РУП в Бяла Слатина в неделя. Задържан е за 72 ч, а прокуратурата внася в съда искане за постоянен арест.

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay