Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Животът на Елвис приключва трагично и обгърнат в мистерия. И до днес има фенове, които твърдят, че Краля е жив и е инсценирал смъртта си само и само да се отърве от славата, която толкова му е дотегнала в последните дни от живота му.

Като доказателство за това те представят един мистериозен хеликоптер, който отнася Елвис към живота далеч от "Грейсланд", а самият той продължава да се връща всяка година на гроба на обичната си майка.

Но това е само теория на конспирацията, която феновете измислят, защото смъртта на Пресли е толкова шокираща и неочаквана, че им е трудно да повярват в това, че е починал.

Според документите от аутопсията му Елвис е страдал от множество хронични заболявания на сърцето, които са причинили внезапния сърдечен удар.

През 1977 г. здравето на Краля е съсипано.

Той се престрастява към алкохола, наркотиците и храната и освен хипертрофична кардиомиопатия в края на живота си Елвис страда от високо кръвно налягане, глаукома, увреден черен дроб и разширено дебело черво. А с коктейл от различни лекарства се е борил с безсъние и артрит.

Когато

Елвис е открит на пода на банята си,

в кръвта му има голямо количество наркотици. Всички си мислят, че свръхдозата е взела поредната си жертва, но се оказва, че просто е помогнала на болното му сърце.

Ала в наши дни все повече и повече се говори за това дали Краля всъщност не е убит?

А всички доказателства, подкрепящи тази теория на конспирацията, водят до една емблематична среща на президента Ричард Никсън и Елвис в Белия дом.

Макар да е имал афинитет към наркотиците, Пресли също така е имал и амбициите да се бори с тях. Една от най-големите му мечти, след като става известен, е да бъде шпионин под прикритие.

През 1970 г. той посещава Никсън, като преди това му праща ръчно написано писмо с молба да бъде направен федерален агент. В него пише: "Направих задълбочено проучване на злоупотребата с наркотици и

комунистическите техники за промиване на мозъци

и аз съм точно в средата на всичко, където ще съм най-полезен за вас."

Краля се появява пред Белия дом без предупреждение и с два пистолета в джоба - един за защита и един като подарък за президента.

Въпреки първоначалния си ступор охраната все пак го пуска при Никсън, където Елвис е възнаграден със значка за специален асистент в борбата с наркотиците. И точно оттук започва конспирацията за края на Елвис.

Скоро след посещението му ФБР дава на Пресли разрешение да носи оръжие, сякаш за да е готов да си свърши работата във всеки един момент, в който е нужно.

Години преди това шефът на ФБР Джей Едгар Хувър заповядва на агентите си да проведат разследване срещу Елвис, съмнявайки се, че и той като Франк Синатра има тъмна, мрачна тайна. Ала греши.

Досието на Краля за ФБР е дълго 600 страници

и няма и ред, който да го обвинява в незаконна дейност. И може би точно поради този факт, през 1977 г. Елвис постига мечтата си и бива назначен като специален агент.

След това инсценира смъртта си и започва да живее под прикритие.

Втората теория обаче свършва трагично. Според нея Елвис веднага е нает за агент на службите и започва работа по разкриването на криминалната организация "Братството".

Пресли доброволно предлага да разкрие рекетьорите, но когато те разбират, че е къртица, ФБР веднага го поставя в програма за защита на свидетелите.

Според хора, изследвали живота на легендата на рока, Елвис инсценира смъртта си, защото знае, че "Братството" ще стигне до него и ще го убие. А друга теория стига още по-далеч. Според нея Пресли е загинал именно от отровата на организацията.